Lipoedeem Awareness juni 2023

In de maand juni besteden we extra aandacht aan de awareness van lipoedeem. Omdat deze ziekte onder maar liefst 10% van de vrouwen voorkomt, ver gestrekte gevolgen heeft en desondanks nog steeds met veel moeite en vertraging wordt gediagnosticeerd. Terwijl het behandelen van lipoedeem kan voorkomen dat de ziekte je leven compleet gaat beheersen.

Lipoedeem vragen en antwoorden NLNET

Lipoedeem Awareness maand 2020

Hoewel Lipoedeem vaak voorkomt bij vrouwen, wordt het maar zelden vastgesteld of gediagnostiseerd. Deze aandoening wordt ook wel ‘Painful Fat Syndrome’ genoemd, Lipoedeem betekent vetzwelling of vet- en vochtophoping. Een chronische ophoping van vetweefsel (vooral in de benen en armen) die van links naar rechts voorkomt. Dit wordt nog eens gecombineerd met een neiging tot […]

TELEconsult telefonisch of video bellen

Door de coronacrisis zijn we meer en meer vertrouwd geraakt met het TELEconsult (telefonisch of video bellen). Hier leggen wij als artsen met u het eerste contact, horen uw verhaal en geven onze uitleg. Dit is door de cliënten zeer goed ontvangen. Het was voor ons heel mooi om te merken dat we ook op deze manier u net zo goed konden helpen als bij een consult in de spreekkamer.

Inmiddels hebben we ook korte presentaties gemaakt, die we u toesturen voor het consult. Zo kunnen we u nog duidelijker uitleg geven.

Een voorbeeld hiervan ziet u voor het consult over lipoedeem: UW TELECONSULT LIPOEDEEM en UW_TELECONSULT_LIPOSUCTIE.

Op deze manier doen wij dit ook  voor onze andere behandelingen.

ReSculpt Clinic – Maatregelen Coronavirus

Beste patienten,

In deze onzekere tijden zijn soms moeilijke maatregelen nodig. De artsen van ReSculpt Clinic volgen nauwlettend de nieuwe ontwikkelingen omtrent het COVID-19 / Corona-virus.

ReSculpt Clinic wil op geen enkele manier een mogelijke bijdrage leveren aan de verspreiding van dit virus. Daarom hebben wij besloten om tot 6 april 2020 alle spreekuren en behandeldagen volledig te sluiten. Had u een afspraak met een van onze artsen, dan zullen wij begin april contact met u opnemen voor een nieuwe afspraak.

Wij blijven natuurlijk beschikbaar en bereikbaar voor spoedgevallen (neem contact op).

Wij hopen u weer snel in gezondheid te zien.

Team ReSculpt Clinic

TELE en VIDEO CONSULTATIE

Tele en Video consultatie

Omdat wij graag met je in contact blijven tijdens lockdowns, kun je bij ons terecht voor tele en video consultatie. Hoewel tijdens een lockdown de kliniek gesloten is. En alleen spoedgevallen dan bij ons terecht konden, bieden we voor de overige situaties telefonisch consult aan.

Je kunt dus afspraken blijven maken. Zo zijn wij je toch van dienst gebleven.

Inmiddels hebben wij de wachttijd weer ingehaald. Naast de reguliere spreekkamer consulten, blijven tele- of videoconsulten mogelijk. We maken dan gebruik van ondersteunend beeldmateriaal dat wij je van te voren opsturen om onze uitleg nog meer te verduidelijken.

Uiteindelijk zal het in bijna alle gevallen wel wenselijk zijn dat je behandelend medisch specialist je in de spreekkamer ziet voordat een behandeling wordt afgesproken.

Neem nu contact op. 

Workshop BodyTite – NeckTite – FaceTite

2e Nationaal Obesitas Symposium – Vrijdag 6 maart 2020 – De Doelen, Rotterdam (lipoedeem?)

Hier gaan we heen! Heel benieuwd of er raakvlakken zijn met lokaal afwijkende vetgroei (lipoedeem) en wat daarop van invloed is. Hier willen we bij zijn!
Stuk over obesitas en zwangerschap boeiend; we zien heel vaak dat er een verergering van het lipoedeem is na de zwangerschap.

Hieronder het programma

09.15 uur Ontvangst en registratie
10.00 uur Welkom en opening door dagvoorzitter
Prof. dr. Liesbeth van Rossum – internist-endocrinoloog en hoogleraar Obesitas en Stress, Erasmus MC Rotterdam
10.15 uur Eerste hulp bij (voedings)hypes
Dr. Kirsten Berk – diëtist en postdoc onderzoeker, Erasmus MC Rotterdam
10.45 uur Dikker door dedain?
Waarom laagopgeleiden vaker kampen met obesitas
Prof. dr. Jeroen van der Waal – hoogleraar stratificatiesociologie, Erasmus Universiteit Rotterdam
11.15 uur ‘Knap voor een dik meisje’ – ervaringsverhaal
Tatjana Almuli, auteur en ervaringsdeskundige
11.30 uur
PAUZE
12.00 uur Kan het brein de aantrekkingskracht van eten weerstaan?
Prof. dr. Anne Roefs – hoogleraar psychologie en neurowetenschappen van abnormaal eetgedrag, Maastricht University
12.30 uur Preventie akkoord en nieuwe richtlijnen m.b.t. aanpak van obesitas bij kinderen
Dr. Jutka Halberstadt, universitair docent kinderobesitas Vrije Universiteit Amsterdam
13.00 uur
GEZONDE LUNCH
13.45 uur Pro en contra debat: bariatrie bij adolescenten
Dr. François van Dielen – chirurg Obesitascentrum, Máxima Medisch Centrum Eindhoven
René Klaassen – chirurg, Maasstad Ziekenhuis, Rotterdam
14.05 uur Post-bariatrie tijdperk: geopereerd, en dan?
Loek de Heide – internist-endocrinoloog, Medisch Centrum Leeuwarden
14.35 uur Intermezzo
14.50 uur Grip op metabolisme: van fidgeting tot bruin vet
Dr. Mariëtte Boon – internist in opleiding en postdoc onderzoeker, Haaglanden Medisch Centrum
15.10 uur
PAUZE
15.40 uur Obesitas en zwangerschap
Dr. Sander Galjaard – gynaecoloog, Erasmus MC Rotterdam
16.10 uur Hoe kunnen zorgprofessionals invloed uitoefenen op beleid?
Prof. dr. Jan Anthonie Bruijn – voorzitter Eerste Kamer
16.30 uur Afsluiting
Prof. dr. Liesbeth van Rossum – internist-endocrinoloog en hoogleraar Obesitas en Stress, Erasmus MC Rotterdam
Françoise Klessens Godfroy – internist, Franciscus Gasthuis en Vlietland Rotterdam
16.45 uur
EINDE programma

Esther’s cellulite is weg dankzij Cellfina. Ongelofelijk!

De losgesneden bindweefsel strengetjes laten de huid weer terugveren. Weg kuiltjes in billen!

Op Beauty Journaal lees je het uitgebreide verhaal van Esther die bij ons in ReSculpt Clinic Amsterdam de Cellfina behandeling voor haar cellulite deed.

Meer informatie over de behandeling van Cellulite bij ReSculpt Clinic
Lees meer over de Cellulite behandeling → Lees meer

Cellulite in één behandeling weg met Cellfina

Er is een nieuwe methode om subscisie gestandaardiseerd uit te voeren met meer precisie en betere resultaten. Niet alleen als stand alone behandeling, maar ook voor of na een liposuctiebehandeling van benen of billen een mooie aanvulling. Kijk voor meer informatie op cellulite met Cellfina. Inmiddels met 10 jaar blijvend resultaat.

Meer informatie over de Cellulite behandeling met Cellfina →

De procedure duurt gemiddeld 120 minuten, afhankelijk van de mate van de cellulite en het aantal putjes dat wordt behandeld. Nauwkeurig worden alle deuken en putjes afgetekend met een stift. Met de vacuümkamer wordt de huid alle afgetekende gebieden omhoog gezogen en met een fijn naaldje de verdovingsvloeistof ingespoten. Dit neemt gemiddeld 45 minuten tijd in beslag. Als de huid verdoofd is wordt de vacuümkamer weer aangebracht, maar nu om met een dun elektrisch mesje de bindweefselstrengetjes door te snijden. Dit duurt 30-45 minuten. Hierna is de behandeling klaar.

Siliconen borstprotheses onder de loep

Het RIVM heeft in opdracht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (voorheen de Inspectie voor de Gezondheidszorg) geïnventariseerd welke gezondheidsklachten vrouwen met een siliconen borstimplantaat ervaren. Vrouwen konden hun klachten anoniem aangeven op een digitale vragenlijst. De inventarisatie laat een breed beeld aan klachten zien. Op basis van deze inventarisatie is het niet mogelijk om aan te geven of de implantaten de oorzaak zijn van de klachten. Hiervoor is wetenschappelijk vervolgonderzoek nodig. De resultaten uit deze inventarisatie kunnen hier wel richting aan geven.

In totaal zijn vragenlijsten van 976 vrouwen geanalyseerd. Hiervan gaven 695 vrouwen aan lokale of algemene gezondheidsklachten te ervaren nadat zij één of meerdere keren implantaten hadden laten plaatsen. 281 vrouwen gaven aan geen klachten te hebben ervaren na de implantatie(s). In het rapport Gezondheidsklachten bij vrouwen met een siliconen borstimplantaat Een inventarisatie leest u het 84 pagina’s lange verslag.

De afgelopen jaren is er veel ophef geweest over gezondheidsproblemen bij vrouwen door ondeugdelijke implantaten. Zo werden implantaten van de Braziliaanse fabrikant Silimed anderhalf jaar geleden verboden omdat tijdens een controle bleek dat er glasvezeldeeltjes op zaten die daar niet thuis horen.

Eerder raakte een Franse fabrikant van borstprotheses, van het merk PIP, in opspraak. Deze implantaten hebben een verhoogde kans op scheuren en lekken.

Zoals vaker in de medische geschiedenis leveren de niet lichaamseigen materialen (protheses) die langere tijd in het lichaam aanwezig zijn gezondheidsklachten op. Gelukkig zijn tegenwoordig steeds vaker lichaamseigen weefsels een optie tot vervanging hiervan. Ik het geval van het vergroten van het borstvolume is er de optie van het gebruik van lichaamseigen vet.  Door vet weg te halen op een plaats op het lichaam waar dit wat ruimer aanwezig is kan op een veilige manier betrouwbaar materiaal verkregen worden wat ergens anders in het lichaam gebruikt kan worden. In dit geval: voor het herstel of aanvullen van borstvolume. Lees hier meer.

Amber Rose ziet op tegen borstverkleining

Amerikaans topmodel en actrice Amber Rose overweegt een borstverkleining, maar ziet op tegen de littekens. Ondanks dat ze veel klachten heeft van het gewicht en de grootte van haar borsten twijfelt ze over de ingreep die haar veel baat zal brengen. Het AD kopt: “Amber Rose overweegt borstverkleining:Ik draag oma-beha’s“.

Lees over onze alternatieve methode voor borstverkleining zonder littekens.

Welkom op de ReSculpt Clinic website

Wij zijn zeer content om onze nieuwe website aan u te mogen presenteren.