Cellulite behandeling met Cellfina voor langdurig resultaat

Met cellulite of sinaasappelhuid worden de ontsierende putjes in de huid bedoeld. Deze geven een hobbelig aanzien aan met name de billen en bovenbenen. Doordat bindweefselstrengen als een soort kleine touwtjes de huid naar beneden trekken wordt het beeld van cellulite zichtbaar.

Als het vetvolume onder de huid toeneemt, door bijvoorbeeld hormonale veranderingen, kan het beeld verergeren. Cellulite wordt ook vaak cellulitis genoemd. Cellulitis is een bacteriële ontsteking van de huid.

Resculpt Clinic

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten en een snel herstel na een Cellulite behandeling

Wat is een Cellulite behandeling?

Door het losmaken van de bindweefselstengen met de huid, of door het verwijderen van overtollig vet met bijvoorbeeld liposuctie, worden de putjes en deukjes minder zichtbaar. Het geeft de huid een gladder aanzien en zorgt voor een betere doorbloeding.

Endermologie is een behandelmethode waarbij de huid met een vacuüm-apparaat omhoog wordt getrokken. Het is een relatief milde methode die regelmatig herhaald moet worden om cellulite in geringe mate te behandelen.

Cellulite behandelen met Cellfina

Subscisie is het lossnijden van de bindweefselstrengen. Er zijn verschillende handmatige technieken om deze door te snijden. Voor de behandeling tegen cellulite maken wij gebruik van Cellfina apparatuur, dit is een minimaal invasieve manier om cellulite te behandelen.

Met Cellfina® hebben wij een gestandaardiseerde techniek om met de grootste nauwkeurigheid, op een effectieve manier de subscisie uit te voeren.

Cellfina is de enige behandeling die de structurele oorzaak van cellulite aanpakt: de bindweefselstrengen die de huid naar beneden trekken waardoor zichtbare putjes worden veroorzaakt aan het oppervlak van de huid worden losgemaakt. Resultaat: de huid veert terug, het huidoppervlak wordt egaler.

cellulite behandeling, cellulite cellfina, anti cellulite behandeling
cellulite behandeling

Cellulitis behandeling

Met Cellulitis behandeling wordt vaak Cellulite behandeling bedoeld.

Het verschil is dat cellulitis een medische aandoening is en dat met cellulite de uiterlijke kenmerken op de huid worden bedoeld.

Wat is cellulitis?

Cellulitis is een medische aandoening waarbij er bacteriële ontstekingen in het bindweefsel van de huid ontstaan. Ontstekingen leiden tot verschillende klachten zoals koorts, roodheid van de huid en pijn. Een cellulitis infectie bevindt zich vooral op de billen en (boven-) benen.

Cellulite of cellulitis behandeling

Zodra de bacteriële infectie is verholpen of indien er geen sprake is van cellulitis, kan er een cellulite of cellulitis behandeling worden gedaan, zodat u snel van uw cellulite of cellulitis af bent.

Cellulitis benen / cellulitis billen / cellulitis buik / cellulitis bovenbenen

Of u nou last heeft van cellulitis benen of cellulitis billen of cellulitis buik of cellulitis bovenbenen, er is iets aan te doen. Voor het gemak gebruiken we de termen cellulitis en cellulite door elkaar heen. Het gaat in ieder geval om het bestrijden van de lelijke putjes in uw huid.

De cellfina behandeling

Door de billen en benen vanuit verschillende hoeken te bekijken kunnen zoveel mogelijk putjes gezien, aangetekend en behandeld worden.

Vervolgens wordt de huid per gebied van ongeveer een handpalm grootte behandeld met de vacuüm-kamer:

  • De huid wordt omhoog gezogen
  • Verdovingsvloeistof wordt ingespoten
  • Met een trillend mesje worden zeer precies de onderhuidse bindweefsel strengen doorgesneden

Ervaring Cellulite behandeling

Toen ik hoorde over een behandeling voor het definitief verwijderen van cellulitis wilde ik dit dolgraag proberen. Na jaren van allerlei verstevigende zalven, zaten mijn putten (cellulitis) er nog steeds.

Ik had al jaren last van 1 diepe put op mijn rechterdijbeen, waar ik mij enorm aan stoorde. De put was altijd zichtbaar, met name bij het dragen van een jurkje of korte broek. Verder had ik nog meer kleinere en ondiepere putten.

Kortom, ik was er klaar mee. Ik wilde graag gladde putloze benen voor de zomer. Een afspraak was gelukkig snel gemaakt.

De Cellfina behandeling viel me alles mee. Daarna was ik wel behoorlijk blauw, maar dat was na een week grotendeels verdwenen. Ik zie nu echt resultaat na 3 maanden. De diepe put is weg uit mijn huid. Ik kan eindelijk weer een rokje aan deze zomer!

Na de behandeling

De behandelde gebieden zullen wat beurs aanvoelen als de (plaatselijke) verdoving na 1-2 uur is uitgewerkt. Gevoeligheid, wat ongemakkelijk zitten en last met fietsen zal na 1-2 weken nauwelijks meer aanwezig zijn.

Als er al blauwe plekken optreden zullen deze na 4 weken bij de meeste mensen verdwenen zijn. Wat goed voelt aan activiteiten mag je na de behandeling ondernemen. Er zijn geen strikte beperkingen.

Resultaat na behandeling

In het geheel zal het met Cellfina behandelde gebied er rustiger en egaler uit zien. Deukjes, puntjes en groeven zullen minder zichtbaar zijn of verdwijnen.

cellulite, cellfina resultaat, cellulite resultaat, cellfina, resculpt clinic, cellulite behandeling, behandeling dermatoloog

Veelgestelde vragen Cellulite behandeling

De procedure duurt ongeveer 90-120 minuten. De exacte duur van de behandeling is afhankelijk van de mate van de cellulite en het aantal putjes dat wordt behandeld tijdens deze Cellfina behandeling.

Met onze Cellfina® behandeling ben je weinig tijd aan herstel kwijt. Bij sommige patiënten zijn de behandelde gebieden aanvankelijk pijnlijk en gevoelig, maar deze klachten verdwijnen vaak al binnen enkele dagen. Hierdoor kun je binnen enkele dagen zonder ongemak weer aan het werk.

Na drie dagen zie je al de eerste verbeteringen. Het leuke is dat deze huidverbetering zeker 3 maanden doorzet.

Uit klinische bewezen onderzoek blijkt dat al kort na de behandeling een significante verbetering zichtbaar is, met langdurig resultaat. Deze resultaten houden minimaal drie jaar aan. De verwachting is dat deze resultaten blijvend zijn (er zijn nog geen langere termijn onderzoeken bekend).

Zijn er bijwerkingen?

Er hebben zich geen ernstige bijwerkingen voorgedaan bij de Cellfina®-behandeling. Deze zijn, gezien de aard van deze anti cellulite behandeling, ook niet te verwachten. De meest voorkomende klachten zijn lichte pijn, gevoeligheid en blauwe plekken; deze verdwijnen binnen korte tijd.

Drie dagen na de behandeling beoordelen de patiënten hun pijn al als minimaal, en de meesten voelen alleen nog pijn of gevoeligheid bij aanraking van of druk op het behandelde gebied. Dit verbetert snel en bijna alle patiënten hebben na vier weken geen blauwe plekken meer.

NB: Het doorsnijden van de bindweefselstrengen om cellulite te behandelen wordt al veel langer gedaan, de gestandaardiseerde methode met Cellfina bestaat sinds 2015.