• Lipoedeem benen; symptomen, diagnose en behandeling

  Lipoedeem benen, een chronische aandoening die zorgvuldige aandacht en behandeling vereist.

Lipoedeem benen – wat is het?

Lipoedeem benen, ook wel dikke benen ziekte genoemd, kenmerkt zich als een abnormale ophoping van vet. Lipoedeem komt voornamelijk voor in de benen. Echter zien we lipoedeem soms ook in de armen, billen en buik. Het ontstaan van lipoedeem kan gepaard gaan met pijn en ongemak.

Patiënten met lipoedeem ervaren een aanzienlijke impact op hun kwaliteit van leven. Laat je niet ontmoedigen, met de juiste expertise is Lipoedeem goed te behandelen.

Kom meer te weten over lipoedeem via onze informatiepagina – Wat is Lipoedeem?

De eerste stap naar een leven zonder Lipoedeem benen – ReSculpt Clinic

Resculpt Clinic

Lipoedeem benen symptomen; Dikke bovenbenen

Lipoedeem benen is een aandoening die voornamelijk bij vrouwen voorkomt. Dikke bovenbenen kunnen een symptoom zijn van lipoedeem. De eerste kenmerken van lipoedeem zijn symptomen als:

 • Zwaar gevoel in de benen
 • Snel blauwe plekken
 • Pijnlijke benen

Herken je dit en heb je een vermoeden van lipoedeem in de benen? Wacht niet langer, neem vandaag nog contact op ReSculpt Clinic

lipoedeem benen, lipoedeem behandeling benen, liposuctie benen, lipoedeem liposuctie, liposuctie voor na

Lipoedeem benen behandeling; Liposuctie benen

Lipoedeem benen kan goed worden behandeld door liposuctie of liposculptuur van de benen. De lipoedeem behandeling van de benen is een specialistische vorm van liposuctie die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd.

Tumescente liposuctie is een veilige en effectieve behandelmethode voor lipoedeem, die bij ReSculpt Clinic wordt uitgevoerd door ervaren medische specialisten.

tumescente liposuctie, liposuctie behandeling, liposculpture, resculpt clinic

Lipoedeem benen foto’s voor en na – de duidelijke resultaten

Foto’s van de lipoedeem behandeling waar het resultaat duidelijk zichtbaar is.

Dankzij onze uitgebreide expertise in dit vakgebied hebben we veel patiënten blij kunnen maken met blijvende resultaten. We zijn uitermate trots op de successen die we hebben behaald door constante ontwikkeling en verfijning van onze technieken.

lipoedeem benen, lipoedeem behandeling benen, liposuctie benen, lipoedeem liposuctie, liposuctie voor na lipoedeem benen, lipoedeem behandeling benen, liposuctie benen, lipoedeem liposuctie, liposuctie voor na

Resultaat van de lipoedeem benen behandeling foto’s voor en na behandeling

Liposuctie benen bij lipoedeem – de voordelen

Liposuctie van de benen bij lipoedeem vindt plaats in meerdere fasen. Vrouwen met grote verschillen tussen het boven en onderlichaam kunnen veel baat bij deze behandeling. Een tumescente liposuctie behandeling biedt diverse voordelen:

 • Vermindering van pijn en zwelling
 • Verbeterde lichaamscontouren
 • Verhoogd zelfvertrouwen

Meer weten over de behandeling van lipoedeem met tumescente liposuctie bij ReSculpt Clinic. Lees verder op onze Liposuctie – vet verwijderen informatiepagina.

Lipoedeem benen – ondersteuning en lymfedrainage

Lipoedeem in de benen vereist ondersteuning voor een effectieve lymfeafvoer. Therapeutische elastische kousen, manuele lymfedrainage en pneumatische compressietherapie zijn bewezen methoden om het volume van de benen te verminderen, pijnklachten te verlichten en de progressie van de aandoening te vertragen.

Deze behandelingen, uitgevoerd door gespecialiseerde fysiotherapeuten en huidtherapeuten, kunnen significante verlichting bieden. Bovendien kunnen ademhalingsoefeningen de lymfestroom en afvoer verbeteren.

Lipoedeem benen en Lymfoedeem benen – de verschillen

Lipoedeem en lymfoedeem in de benen worden vaak door elkaar gehaald, maar er zijn significante verschillen tussen de twee. Lipoedeem is een stoornis in de vetproductie die voornamelijk bij vrouwen optreedt, terwijl lymfoedeem veroorzaakt wordt door problemen in het lymfesysteem.

Beide aandoeningen kunnen leiden tot vasthouden van vocht, resulterend in gezwollen benen en dikke enkels. Echter, een kenmerkend verschil is dat lipoedeem pijnlijk is bij aanraking. Daarnaast worden bij lipoedeem de voeten doorgaans niet aangetast, in tegenstelling tot bij lymfoedeem.

Wil je weten of je klachten wel passen bij lipoedeem? Vul dan onze online test in

Lipoedeem benen ervaringen

Met de diagnose ‘lipoedeem’ werd mij duidelijk dat ik een ziekte heb waar ik zelf helemaal niets aan kan doen maar die operatief tot verbetering leidt. Dankzij de succesvolle operaties die ik heb ondergaan bij ReSculpt Clinic voel ik me, voor het eerst in 10 jaar, letterlijk en figuurlijk lichter en ben ik qua uiterlijk geworden wie ik eigenlijk had moeten zijn.

Lipoedeem benen – veelgestelde vragen

Ja, er zijn wel oefeningen die je kunt doen voor het lipoedeem in de benen. Maar dit verhelpt het lipoedeem niet.

Bij ReSculpt Clinic wordt het lipoedeem multidisciplinair benaderd. Dit houdt in dat het lipoedeem op meerdere aspecten wordt aangepakt. Onze kliniek werkt samen met verschillende specialisten zoals:

 • oedeemtherapeuten
 • fysiotherapeuten
 • voedingsdeskundigen
 • huidtherapeuten

Bekijk de specialisten waar wij mee samenwerken om de lipoedeem behandeling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Lipoedeem is complex en moeilijk te herkennen. De diagnose wordt vaak te laat of niet gesteld. Het lipoedeem zijn vetophopingen die bij gewichtsverlies niet krimpen.

Door deze lokale vetophopingen kunnen lymfe- en bloedvaatjes beschadigd raken en worden zenuwuiteinden geprikkeld. Er ontstaat als het ware een laaggradige ontsteking in het lipoedeem. Dit veroorzaakt pijnklachten aan de huid, de huid is gevoelig bij aanraking. Er ontstaan snel blauwe plekken en de benen voelen vaak zwaar aan.

Wil je weten hoe je lipoedeem kunt herkennen? Doe dan de online test →

Lipoedeem is een aandoening die niet te genezen is. Het is van belang dat de diagnose in zo vroeg mogelijk stadium wordt gesteld. Door een vroege diagnose kan het lipoedeem in de benen worden gestabiliseerd. Door een gezonde leefstijl, de juiste begeleiding en behandeling kunnen we deze chronische ziekte onder controle houden.

ReSculpt Clinic is hét vet expertise centrum van Nederland. Onze medische specialisten zijn gespecialiseerd in de het behandelen van lipoedeem.

Maak nu een afspraak

X