• Liposuctie - veilig vet verwijderen

  Met liposuctie vet verwijderen zonder algehele narcose

Wat is Liposuctie?

De behandeling van tumescente liposuctie of liposculpture is een techniek die eind jaren 90 in de Verenigde Staten is ontwikkeld. Voorheen werd vet verwijderd middels de traditionele liposuctie behandeling en uitgevoerd onder algehele narcose.

Men had tijdens de ingreep meer kans op weefselschade wat vervolgens leidde tot een langere herstelperiode. Daarnaast is er met de traditionele liposuctie behandeling meer kans op onregelmatigheden en complicaties.

Vet verwijderen onder lokale verdoving

Met de introductie van tumescente liposuctie wordt vet verwijderd middels een grote hoeveelheid vloeistof. Deze vloeistof wordt in het vetweefsel gespoten en gebeurt onder lokale verdoving.

Door de jaren heen is deze techniek steeds verder ontwikkeld en verfijnd. De behaalde resultaten zijn aanzienlijk beter en de risico’s zijn veel beperkter dan met de klassieke liposuctie methode. Liposuctie met tumescente vloeistof heeft daarentegen ook een kortere herstelperiode dan een traditionele liposculpture.

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten bij liposuctie

Resculpt Clinic

Wat is tumescente liposuctie?

Tumescente liposuctie of liposculpture is vet verwijderen onder plaatselijke verdoving. Dit gebeurt door het inspuiten van ruim voldoende tumescente vloeistof in het gebied wat behandeld wordt.

De tumescente vloeistof bestaat de volgende hoofdcomponenten:

 • verdovingsmiddel
 • adrenaline
 • zoutoplossing

Het verdovingsmiddel en de adrenaline zorgen ervoor dat het behandelde gebied plaatselijk wordt verdoofd.

Door deze techniek toe te passen is algehele narcose niet meer nodig, dit zorgt voor minder weefselschade en bevorderd het gelijkmatig verwijderen van het vetweefsel.

borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner

De tumescente vloeistof wordt met een canule in het vetweefsel ingespoten.

Plaatselijke verdoving

Door de plaatselijke verdoving is de mogelijkheid om de houding te kunnen aanpassen tijdens de ingreep. Dit helpt om het behandelgebied op de juiste manier te kunnen benaderen.

Aan het einde van de behandeling kun je een zittende en staande houding aannemen. Op deze manier worden de contouren zichtbaar die onder algehele narcose verborgen zouden blijven. Deze contouren kunnen dan gemakkelijk bijgewerkt worden voor een optimaal resultaat.

Voordelen van liposuctie behandeling middels Tumescente vloeistof

Er zijn meerdere voordelen te benoemen die een liposuctie behandeling middels tumescente vloeistof heeft ten opzichte van de traditionele liposuctie behandeling.

 • Minder weefselschade
 • Plaatselijke vetophopingen kunnen nauwkeuriger worden verwijderd
 • Plaatselijke verdoving (geen narcose nodig)
 • Geen overtollig huid
 • Mooier resultaat
 • Snel herstel

Welke gebieden kunnen worden behandeld middels liposuctie?

Liposuctie middels Tumescente vloeistof kan over het gehele lichaam worden uitgevoerd. In de kliniek hebben we verschillende technieken van Liposuctie, zoals een iets aangepaste tumescente liposuctie techniek om vet te verwijderen, dit is de lipofilling behandeling.

Bij een Lipofilling behandeling wordt het vetweefsel op de ene plaats verwijderd en weer ingespoten op een andere plaats in het lichaam om zo het juiste volume te creëren. We passen deze techniek toe bij bijvoorbeeld een borstvergroting, bilvergroting of om meer volume in het gezicht te krijgen en/of voor het corrigeren van lichaamscontouren.

borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner

Belkyra (onderkin / hamsterwangen)

Nog andere manier om vet te verwijderen is de behandeling met Belkyra ook wel Kybella genoemd. Met deze behandeling kunnen we het volume in de onderkin weghalen en hamsterwangen verwijderen zonder operatie.

Onze kliniek is hét vet expertisecentrum waar vet behandelingen van de onderkin, buik, billen, borsten, lovehandles (flanken), knieën, benen en armen op een zorgvuldige manier en met aandacht worden uitgevoerd.

Lees meer over Belkyra →

Andere vormen van vet verwijdering

Naast onze liposuctie behandelingen kunnen we ook andere vormen van vetverwijdering toepassen. We helpen je graag om een passende keuze te maken.

Bij ReSculpt Clinic word je gewoon natuurlijk mooier!

Welke gebieden we behandelen met liposuctie

Liposuctie buik behandeling

Vet op de buik en heupen? Vele van ons hebben hiermee te maken. Met kleding hou je hier al rekening mee, zeker in deze tijd. Door het vele thuiswerken en zitten kennen we inmiddels de term ‘corona’ kilo’s.

De eerste plaats waar deze extra kilo’s komen te zitten is de buik. Wil je ook zo graag van deze extra kilo’s af? Dan is onze liposuctie buik behandeling de beste oplossing. Met tumescente liposuctie kan dit overtollige vet gemakkelijk worden verwijderd.

Door de vakkundigheid en precisie van onze plastische chirurg zal je zeer tevreden zijn met het definitieve resultaat. Deze techniek kan zowel bij de man als de vrouw worden toegepast.

Meer informatie over de Liposuctie buik behandeling →

liposuctie buik, liposuctie buik behandeling,buikvet verwijderen, liposculpture buik, buikvet,

Borstverkleining met liposuctie

Heb je te grote of zware borsten? Word je hierdoor belemmert in je bewegingsvrijheid?

Een borstverkleinende operatie middels liposuctie of liposculpture is het beste alternatief en meest geschikte alternatief voor de klassieke, chirurgische borstverkleining onder algehele narcose.

De behandelende artsen van onze kliniek voeren deze behandeling met regelmaat uit. Hierdoor hebben we voorspelbare resultaten en een zeer laag complicatie percentage.

Meer informatie over een borstverkleining door liposuctie →

borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner

Lovehandles verwijderen middels liposuctie

Krijg je het maar niet voor elkaar om je lovehandles weg te sporten? Heb je alles geprobeerd en blijven die love handles zichtbaar? Wij adviseren je dan om vrijblijvend een intake gesprek aan te vragen.

De medische specialisten van onze kliniek informeren je tijdens het consult over de procedures en de mogelijkheden van deze behandeling. Met tumescente liposuctie worden je lovehandles gemakkelijk verwijderd.

Meer informatie over heupvet verwijderen door liposuctie →

borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner

Liposuctie benen

Hoe teleurstellend kan het zijn? Je wandelt inmiddels de zolen van je schoenen om je benen strakker te krijgen. Lukt het je niet om het vetweefsel aan de binnenkant van je benen weg te sporten? Je wil toch graag dat ene rokje aan, maar je bovenbenen blijven langs elkaar schuren. Dit is voor vele vrouwen een grote frustratie.

Plaatselijke vetophopingen

Overtollig vet op de benen is vaak genetisch bepaald of heeft het een hormonale oorzaak. Er zal ten allen tijde plaatselijke vetophopingen zichtbaar zijn en voelbaar blijven. Door liposuctie of liposculpture toe te passen is het verwijderen van deze plaatselijke vetophopingen de beste oplossing.

Deze techniek kan ook worden toegepast om vet te verwijderen rond de knieën of bij de kuiten. Het is een unieke oplossing om die laatste vetophopingen te verwijderen uit deze zones. Je zal versteld staan van het definitieve resultaat.

borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner

Liposuctie billen

Herken je het? Door het “nieuwe normaal” waarbij ik thuis werk en weinig beweeg zijn die extra kilo’s op mijn billen en heupen gaan zitten. Of ik beweeg voldoende en doe elke dag een work-out om mijn billen strak te houden. Maar die laatste extra kilo’s willen er maar niet vanaf. Dat is toch frustrerend!

Onze kliniek heeft hiervoor de oplossing, namelijk tumescente liposuctie of liposculpture van de billen. Deze techniek gebeurt onder plaatselijke verdoving en het resultaat is ongekend.

Liposuctie onderkin

Ben jij niet gelukkig met de contour van uw gezicht? Zou je graag weer een strakke kaaklijn willen hebben? Met een liposuctie behandeling van de onderkin is dit mogelijk. Na de behandeling heb je direct een slankere uitstraling en kan je genieten van je natuurlijke contouren.

ReSculpt Clinic is hét Nederlandse vet expertise centrum. Hier wordt de liposuctie behandeling uitgevoerd door de meest ervaren cosmetische dermatochirurgen.

Meer informatie over onderkin weghalen door liposuctie →

borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner

Hoe verloopt een Tumescente Liposuctie behandeling?

Bekijk hier hoe Drs. Hajo Bruining een van onze vet-experts, een volledige liposuctie / liposculpture behandeling uitvoert.

Wat zijn de liposuctie kosten?

De kosten van een liposuctie of liposculpture behandeling is afhankelijk van het te behandelden gebied. Voor het gehele overzicht van de liposuctie kosten per behandelingen kan je terecht op onze tarieven pagina.

Veelgestelde vragen over Liposuctie

De kosten van een liposuctie behandeling hangt af van de verschillende factoren, zoals de locatie en hoeveelheid die behandeld moet worden. Bekijk de prijzen voor Liposuctie op onze tarieven pagina →

Bij liposuctie wordt er niet een bepaalde hoeveelheid vet weggehaald. Een liposuctie behandeling is erop gericht om zowel een optimaal medisch als cosmetisch resultaat te bereiken. De hoeveelheid vet die daarbij weggehaald wordt hangt met af van de grootte van het gebied en de dikte van de vetlaag. Dit varieert dus van persoon tot persoon en per behandeling. Het belangrijkste is de balans te vinden tussen het beste medische en cosmetische resultaat.
Onze medisch specialiseren zijn gespecialiseerd in liposuctie, neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het juiste advies voor het beste resultaat met Liposuctie

Onze medisch specialisten Dr. Jonathan Kadouch en Drs. Hajo Bruining zijn gespecialiseerd in vet verwijderen middels liposuctie. Naast de andere vetbehandelingen wordt in de kliniek dagelijks liposuctie in Amsterdam uitgevoerd.

ReSculpt Clinic – Beste liposuctie kliniek Nederland

Met onze verfijnde liposuctie behandeling en onze ruime ervaring op dit gebied behalen we de beste natuurlijke resultaten.

Liposuctie informatie- en kennismakingsgesprek

Wil je meer weten over een van de bovenstaande liposculpture behandelingen en wat de mogelijkheden voor jou zijn? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met één van onze medische specialisten.

Tijdens dit gesprek neemt onze medisch specialist ruim de tijd om je te informeren en al je vragen over liposuctie te beantwoorden.

Maak nu een afspraak

X