• Lipoedeem dieet en voedingsplan

  Het lipoedeem voedingsplan is een belangrijk onderdeel bij de behandeling van lipoedeem. Gezonde voeding bevordert de genezing!

Lipoedeem dieet: gezonde voeding bevordert de genezing

Bij lipoedeem verhelpt een dieet niet de aandoening. Een gevarieerd voedingspatroon kan wel de klachten van lipoedeem verminderen. Gezonde voeding bevordert de genezing.

Een “normaal” dieet, waarbij calorieën worden beperkt helpt om een aantal kilo af te vallen. Echter blijkt een dieet die gericht is calorie restricties niet zinvol te zijn bij lipoedeem. ReSculpt Clinic heeft een speciaal voedingsplan ontwikkeld die mensen met lipoedeem ondersteund.

ReSculpt Clinic – voedingsplan op maat als dieet voor lipoedeem patienten

Resculpt Clinic

Lipoedeem en voeding

Lipoedeem en voeding, vooral de juiste voeding is een belangrijk onderdeel om toename van vet te voorkomen. ReSculpt Clinic heeft een speciaal voedingsplan ontwikkeld die niet
gericht is op calorie restricties. Dit lipoedeem dieet is gericht op het verbeteren van onder andere hormonale disbalansen.

Deze hormonale disbalans beïnvloed onder andere ontsteking en een verstoorde oestrogeenbalans. Een oorzaak gericht dieet kan zorgen voor afname van de klachten. Ook geven fysieke behandelingen zoals tumescente liposuctie betere resultaten in combinatie met Lipoedeem en voeding.

Wil je meer weten over de aandoening lipoedeem?
Bekijk dan onze informatiepagina over deze chronische aandoening lipoedeem →

lipoedeem voeding, lipoedeem protocol,lipoedeem dieet, lipoedeem voedingsplan, lipoedeem gezond, lipoedeem lifestyle, lipedema, resculpt clinic

Lipoedeem behandeling en dieet

De behandeling van lipoedeem moet, voor het beste resultaat, op meerdere aspecten aangepakt worden. Gezonde voeding is daar een belangrijk en essentieel onderdeel van. Een dieet, speciaal ontwikkeld ter behandeling van lipoedeem, is de beste keuze.

Daarnaast zijn fysieke behandelingen (gecombineerde decongestieve therapie) en meer lichaamsbeweging van groot belang. Deze brede aanpak geeft goede resultaten in de behandeling van lipoedeem.

Wil je meer weten over de behandeling van Lipoedeem?
Lees hier meer over op de pagina Lipoedeem behandeling →

lipoedeem behandeling, lipoedeem dieet, lipoedeem, resculpt clinic

Gezond eten is van levensbelang

Wat en wanneer je dagelijks eet heeft, zonder twijfel, invloed op je lichaam. Zeker wanneer er verstoringen zijn zoals ontstekingen. Gezond eten is dus van levensbelang.

Zo levert voeding enerzijds essentiële bouw- en hulpstoffen voor je bindweefsel op of om te kunnen detoxificeren. Onjuiste voedingskeuzes kunnen ontstekingsreacties geven na een maaltijd. Deze ontstekingen kunnen bijdragen aan prikkelbare darm klachten of de hormoonhuishouding verstoren.

Lipoedeem klachten en symptomen

Wanneer je lipoedeem hebt, kunnen er onderliggende verstoringen in je lichaam aanwezig zijn. Deze kunnen leiden tot klachten en symptomen.

Een traag werkende schildklier kan ervoor zorgen dat je vocht vasthoudt en een lage vetverbranding hebt. Hierdoor heb je weinig energie op de dag. Deze klachten hebben onder andere invloed op het lipoedeem en kunnen tot uiting komen.

Andere voorkomende lipoedeem klachten en symptomen zijn:

 • Problemen met de spijsvertering en vetstofwisseling
 • Tekort aan bepaalde voedingsstoffen
 • Verminderde leverontgifting
 • Suikerziekte (diabetes)
 • Hormonale huishouding

Herken je een van deze lipoedeem klachten of symptomen en wil je hier meer over weten?
Kijk dan op onze pagina Lipoedeem – herkennen, klachten en symptomen →

lipoedeem, lipoedeem herkennen, lipoedeem klachten, lipoedeem klachten, lipoedeem symptomen

Voedingsdeskundige over het lipoedeem voedingsplan

Het voedingspatroon zoals uitgezet in het lipoedeem voedingsplan protocol, zeker de variant zonder graan, heeft bijzondere effecten bij de lipoedeem patiënten die er echt voor gaan. Het lipoedeem voedingsplan is een cruciaal onderdeel in een succesvolle behandeling van lipoedeem.

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een chronische ziekte waarbij vet zich voornamelijk ophoopt op de benen en armen. Lipoedeem komt over het algemeen alleen voor bij vrouwen. Deze aandoening is niet volledig te genezen, maar kan wel onder controle worden gehouden.

Over het ontstaan van Lipoedeem is nog niet voldoende bekend. Wel lijkt dat er bij vrouwen met lipoedeem een relatie is tussen hormonale veranderingen. Lipoedeem kan genetisch bepaald zijn.

Echter met de juiste veranderingen van leefstijl kun je de gevolgen van die genetische gevoeligheid beheersen.

Wil je meer weten over de aandoening Lipoedeem?
Kijk dan op de pagina Wat is Lipoedeem? voor meer informatie.

wat is lipoedeem, lipoedeem wat is dat, resculpt clinic,

Waarom een dieet bij lipoedeem?

Waarom een dieet bij lipoedeem? Uit onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen lipoedeem en vrouwelijke hormonen. De eerste klachten ontstaan dan ook vaak rondom de puberteit.

Een verstoring van de hormoonbalans kan worden verholpen. Mede door een dieet dat koolhydraatarm is, ofwel laag in zetmeel en suiker. Een gezonde leefstijl kan ervoor zorgen dat hormoonlevels verbeteren en kan helpen om gewicht te verliezen.

Lipoedeem voeding bestaat uit gezonde, onbewerkte producten. Daarnaast voorziet dit voedingsplan je van belangrijke leefstijladviezen. Ga succesvol de strijd aan tegen deze aandoening.

Dit unieke lipoedeem voedingsplan van ReSculpt Clinic is effectief bewezen.

lipoedeem voedingsplan, lipoedeem dieet, lipoedeem oorzaak, lipoedeem genezen

Lipoedeem koolhydraatarm dieet

Het lipoedeem dieet dat ReSculpt Clinic ontwikkelde is laag in koolhydraten. Enkele langzame koolhydraten kunnen met minder beperkingen worden gebruikt.

Het voedingsplan is eenvoudig te volgen en in te passen in bijna iedere levensstijl. Het dieet is speciaal ontwikkeld als ondersteuning. Het is een essentieel onderdeel van de totaalbehandeling wanneer je lijdt aan lipoedeem.

De extra informatie over het dieet, geeft antwoord op vragen als:

 • Hoe kan ik weinig koolhydraten eten?
 • Welke producten kan ik het beste gebruiken?
 • Welke voedingsmiddelen kan ik het beste vermijden?
 • Wat is de beste leefstijl bij deze aandoening?

Daarnaast krijg je een aantal maaltijd overzichten per dag. Het dieet geeft precies aan wat je mag eten en wat je beter kan laten staan. Tevens krijg je een uitgebreid stappenplan om je voedingspatroon te verbeteren en te optimaliseren.

Wil je gelijk beginnen met het lipoedeem dieet?
Kijk dan op onze pagina Lipoedeem voedingsplan →

lipoedeem , lipoedeem ervaring, lipoedeem review, lipoedeem voedingsplan, voedingsplan, eetpatroon,

Lipoedeem behandeling?

Lipoedeem behandelen doe je echter niet alleen met een dieet. Daarom heeft ReSculpt Clinic de beste medisch specialisten om jou verder te helpen. Daar horen ook verwijzingen naar bijvoorbeeld oedeemtherapeut, psycholoog of lifestyle coach bij.

ReSculpt Clinic is hèt Nederlandse expertisecentrum voor vetbehandelingen en zijn gespecialiseerd in de behandeling van lipoedeem. Lees meer op de informatiepagina over de behandeling van lipoedeem →

Wil je een consult aanvragen?
Neem dan contact op het specialistenteam van ReSculpt Clinic.

Veelgestelde vragen over voedingsplan bij lipoedeem?

Het is niet mogelijk om van afstand vast te stellen of je lipoedeem hebt. Wil je meteen weten of je klachten passen bij lipoedeem? Doe dan onze speciaal ontwikkelde online lipoedeem zelftest!

Niet iedereen met deze aandoening heeft evenveel klachten. Er bestaat wel een kans dat je klachten toenemen. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen en behandelingen die lipoedeem kunnen verbeteren, behandelen en onder controle houden.

Je kunt, ook zonder diagnose van een arts, alvast starten met ons koolhydraatarme lipoedeem dieet. In dit voedingsprotocol staat alles wat je moet weten over voeding en lipoedeem.

Lipoedeem moet op verschillende aspecten van de aandoening worden behandeld. De behandeling van lipoedeem is vele malen succesvoller als ook de onderliggende verstoringen worden aangepakt. Een lipoedeem dieet is een speciaal op lipoedeem toegepast voedingsplan. Het is een belangrijk onderdeel van een succesvolle behandeling van deze aandoening.

Daarnaast is tumescente liposuctie in combinatie met een passend voedingsprotocol een effectieve behandeling tegen lipoedeem is. Onze specialisten vertellen je graag meer over de behandeling.

Lipoedeem dieet en voedingsplan ervaring

Het lipoedeem dieet van Resculpt Clinic heeft mij echt geholpen en mijn lipoedeem zeker doen verminderen. Het dieet is in feite een lipoedeem voedingsplan wat duidelijk en makkelijk te volgen is. Ik vond het fijn om eindelijk zelf iets te kunnen doen. Als je lipoedeem hebt is het voedingsplan een 100% zekere aanrader!

Meer informatie over het lipoedeem dieet?

Wil je meer weten over dit dieet oftewel het door ReSculpt Clinic speciaal ontwikkelde voedingsplan voor Lipoedeem?

Lees meer over het speciale lipoedeem voedingsplan →

Maak nu een afspraak

X