Borstvergroting

Vollere grotere borsten, op een natuurlijke manier

Resculpt Clinic

Wanneer het gaat om meer volume en stevigheid van de borsten, wordt vaak gedacht aan siliconen borstprothesen. Weinig mensen weten dat dit ook op een natuurlijke manier kan: met eigen vetweefsel (lipofilling). Het vetweefsel wordt dan op een plek met voldoende vet weggehaald, bewerkt en in de borsten ingebracht.

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten en een snel herstel bij borstvergroting met uw eigen vet.

Klassieke borstvergroting met prothesen

De standaardbehandeling voor borstvergroting is het chirurgisch inbrengen van (siliconen) borstprothesen. Deze ingreep wordt onder algehele narcose gedaan, waarbij de prothese via een incisie in de borstplooi, oksel of de tepelhof boven of onder de borstspier geplaatst wordt.

Wordt een borstprothesen boven of onder de borstspier geplaatst?

Of een prothese onder of boven de borstspier wordt geplaatst is van meerdere factoren afhankelijk, de arts zal dit met u bespreken. Uiteraard zal afhankelijk van uw specifieke situatie de beste keus worden gemaakt voor het bereiken van mooie en vollere borsten.

Dit is een bewezen veilige ingreep waarbij vooraf de gewenste grootte van de borsten te bepalen is. De ingreep heeft echter een aantal nadelen. Complicaties zoals kapselvorming komen met enige regelmaat voor en de borstprothesen moeten om de zoveel tijd vervangen worden. Ook zijn er mensen die op de siliconen reageren met andere klachten of het tegenstaat om siliconen in het lichaam te hebben.

Borstvergroting met eigen vet (lipofilling)

Een veilig en natuurlijk alternatief voor de borstvergroting met prothesen is het gebruik van eigen vet. Dit is een van de meest natuurlijke manieren om grotere borsten te krijgen. Deze behandeling waarbij lichaamseigen vet wordt gebruikt noemt men lipofilling. De procedure bestaat uit een aantal fasen.

Hoe werkt een borstvergroting met lipofilling

Tijdens het consult wordt samen met u de donorplaats bepaald; dit is de pek waar het vet vandaan gehaald wordt. Verschillende plaatsen van het lichaam komen hiervoor in aanmerking. Dit kunnen bijvoorbeeld de buik, bovenarmen, love handles, zadeltassen of binnenzijde en knieën van de bovenbenen zijn. Nadat de donorplek plaatselijk verdoofd is met tumescente vloeistof, wordt het te verplaatsen vet met een dunne canule weggezogen. Dit is te vergelijken met een liposuctiebehandeling.

Naast het vergroten van de borsten, is het ook mogelijk om een verschil tussen twee borsten te corrigeren zoals bij een asymmetrie of na een borstoperatie. Op deze manier krijgt u grotere en vollere borsten van gelijke grootte.

Grotere borsten behandeling met eigen vet

Grotere borsten krijgen, kun je bereiken door het laten inspuiten van vet uit het eigen lichaam. Na het oogsten van het vet, wordt het op een speciale manier bewerkt zodat de meest levensvatbare vetcellen overblijven.

Hoe werkt grotere borsten middels eigen vet (lipofilling)?

Nadat de borsten ook plaatselijk verdoofd zijn, worden de vetcellen met een dunne canule verdeeld in het borstweefsel. Zo wordt het nieuwe volume zo gelijkmatig mogelijk ingebracht. Dit zorgt ervoor dat het gebied mooi opgevuld wordt en de vetcellen meer overlevingskans hebben.

De behandeling duurt ongeveer 4 uur, in de regel zijn er één tot drie behandelingen om het optimale resultaat te verkrijgen. Wij adviseren tussen elke behandeling een periode van minstens 6-8 weken aan te houden.

Bekijk hier meer informatie over de lipofilling-procedure. Lipofilling wordt onder andere toegepast voor het verkrijgen van grotere en vollere borsten.

Voordelen borstvergroting met eigen vet

Het grootste voordeel van deze ingreep, is dat het vetweefsel lichaamseigen is. Dat betekent dat het niet afgestoten kan worden. Doordat het vet verdeeld wordt over de gehele borst, geen dit een natuurlijk resultaat; de borsten behouden vorm en gevoel. Er kan ook geen kapselvorming ontstaan, zoals bij de siliconen borstprotheses. De ingreep laat bovendien geen littekens en het herstel na de ingreep is sneller dan bij de klassieke borstvergroting.

Nadelen borstvergroting met eigen vet

Een nadeel is dat je een maximum hoeveelheid vet per keer kunt injecteren. De vetcellen hebben namelijk doorbloeding nodig. Wanneer je teveel tegelijk in hetzelfde gebied injecteert, zullen minder vetcellen de transplantatie overleven. Daardoor is er een verhoogde kans op het krijgen van vet-cystes.

Daarnaast kun je vooraf niet precies de mate van de vergroting voorspellen. Hoe groter de borst is, hoe meer vetvolume je per behandeling kan inspuiten. Tot slot zijn er één tot drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Welk resultaat kunt u verwachten na de borstvergroting met lipofilling?

Het resultaat na een lipofilling is na ongeveer 3 maanden te beoordelen. Dat betekent dat het volume daarna niet meer veranderd. Als je aankomt of afvalt kan het volume van de borsten wel wat toenemen of juist afnemen.

In de eerste week na de behandeling zullen de borsten gevoelig zijn (blauwe plekken gevoel) en gezwollen. Na een week zijn de meeste klachten voorbij.

Risico en complicaties

Lipofilling van de borsten is een veilige ingreep voor vollere en grotere borsten. Zoals bij iedere ingreep, is er het risico van een bloeduitstorting of infectie. Ook kunnen soms kleine knobbeltjes voelbaar zijn, deze verdwijnen over het algemeen vanzelf. Zoals bij iedere behandeling waarbij twee zijden van het lichaam behandeld worden kan een geringe asymmetrie aanwezig zijn.

borstvergroting, vollere borsten, borsten groter, borstprothese