• Lipofilling borsten - Natuurlijke borstvergroting met eigen vet

  Vollere grotere borsten, op een natuurlijke manier

Borstvergroting met eigen vet, lipofilling borsten

Heb je altijd al grotere borsten willen hebben? Of zijn je borsten altijd ongelijk geweest? Hebben je borsten na afvallen of zwangerschap niet meer dezelfde volume en stevigheid die ze altijd hadden? Dan is Lipofilling de juiste oplossing.

Bij borstvergroting denkt men vaak aan siliconen borstprothesen. Weinig mensen weten dat door middel van lipofilling een natuurlijke borstvergroting echt kan!

Vollere grotere borsten, op een natuurlijke manier

Bij ReSculpt Clinic wordt er gebruik gemaakt van het lichaamseigen vetweefsel voor het vergroten van je borsten. We noemen dit lipofilling. Lipofilling is de natuurlijke manier van borstvergroting.

Door deze techniek krijg je op een natuurlijke manier meer volume en stevigheid van de borsten. Voor het mooiste resultaat en een snel herstel ben je bij ReSculpt Clinic aan het juiste adres.

Resculpt Clinic

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten en een snel herstel bij borstvergroting met eigen vet.

Borstvergroting met lipofilling

Borstvergroting met lichaamseigen vet is de meest natuurlijke en veilige manier om je borsten te laten vergroten. Deze techniek van borstvergroting noemen we lipofilling.

Lipofilling borsten is in feite een natuurlijke borstvergroting en hét alternatief voor de risicovolle borstvergroting met prothesen.

Meer informatie over de lipofilling behandeling →

Borstvergroting met eigen vet, borstvergroting, lipofilling borst, grotere borsten

Borstvergroting met je eigen vet

Door gebruik te maken van het lichaamseigen vetweefsel is deze vorm van plastische chirurgie uniek. Het lichaamseigen vet kan namelijk niet worden afgestoten door het lichaam. Dus geen risico op complicaties, afstoting of inkapselen zoals bij borstprotheses.

Behoud vorm en gevoel
Door het vetweefsel over de gehele borst te verdelen, behoudt de borst zijn eigen vorm en ook het gevoel in de borst en tepel blijft behouden. Je borsten voelen met je eigen vetweefsel altijd zacht en natuurlijk aan. Het is de meest veilige borstvergrotende behandeling met een blijvend effect.

Gelijke grootte van de borsten
Naast het vergroten van je borsten is het ook mogelijk om een verschil tussen twee borsten te corrigeren. Op deze manier krijg je grotere en vollere borsten van een gelijke grootte. Ook is het mogelijk een grotere borst te verkleinen om zo meer symmetrie te krijgen bij ongelijke borsten. Kijk hiervoor op onze pagina borstverkleining met liposuctie →

Borstvergroting met eigen vet, borstvergroting, lipofilling borsten, grotere borsten, vollere borsten, natuurlijke borstvergroting

Voordelen borstvergroting met eigen vet

Lipofilling borsten met eigen vet: natuurlijk resultaat zonder littekens!

Lipofilling borsten met eigen vet brengt vele voordelen met zich mee. Het gebruik van lichaamseigen vetweefsel zorgt voor een natuurlijk resultaat, waarbij de borsten hun vorm en gevoel behouden zonder kapselvorming zoals bij siliconen borstprotheses.

Bovendien is er geen sprake van littekens en is het herstel na de ingreep sneller dan bij een klassieke borstvergroting.

Ontdek de voordelen van lipofilling borsten met eigen vet. Kies voor een natuurlijke en snelle oplossing zonder littekens!

Borstvergroting met eigen vet, borstvergroting, lipofilling borst, grotere borsten

Voordelen van een borstvergroting met lipofilling

 • Lichaamseigen vet
 • Geen gevaar voor afstoting
 • Natuurlijk resultaat mét behoud van gevoel en vorm
 • Geen kapselvorming of littekens
 • Sneller herstel

Hoe verloopt de behandeling van de borstvergroting met lipofilling?

Tijdens het consult heb je eerst een gesprek met een van onze medisch specialisten om samen jouw wensen en de verwachtingen te bespreken. In overleg met de arts wordt de meest geschikte donorplaats bepaald om daar het lichaamseigen vet weg te zuigen wat vervolgens na bewerking in je borsten wordt ingespoten.

Bepaling donorplaats voor lipofilling borsten

Bij lipofilling wordt er lichaamseigen vet “geoogst” uit een zone van het lichaam. De zones die hiervoor het meest geschikt zijn, zijn vaak de buik, heupen of billen. We noemen deze zones een donorplaats. Samen met de medisch specialist bepaal je deze donorplaats en dit kan tegelijkertijd gecombineerd worden met een figuurcorrectie. Zie hiervoor de pagina met meer informatie over liposuctie.

De donorplaats moet geschikt zijn voor de hoeveelheid vet die benodigd is voor het mooiste en natuurlijkste resultaat voor de borstvergroting.

Verdoving en oogsten van het vet

Nadat de donorplaats is bepaald zal de arts de zone plaatselijk verdoven met speciale tumescente vloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat er meer vetcellen behouden blijven. Met een dunne canule (zuigbuisje) wordt het vetweefsel afgezogen, zoals bij een standaard liposuctie behandeling ook het geval is. Vervolgens wordt het vet opgevangen in een steriele opvangpot, waarna het bewerkt wordt om in de borsten te injecteren.

borstvergroting lipofilling, donorplaat lipofilling borsten

Het bewerken van het verzamelde vet

Na het oogsten van het vetweefsel uit de donorplaats zal het weefsel op deskundige manier worden bewerkt. Na de bewerking blijft het meest levensvatbare vetweefsel over.

De medisch specialisten van onze kliniek houden de nieuwste ontwikkelingen in de gaten. Hierdoor worden de beste en veiligste methoden toegepast op het gebied van het oogsten, de bewerking en het terugplaatsen van het vetweefsel.

De behandeling van borstvergroting met lipofilling

Voor de behandeling worden de borsten en het donorgebied nauwkeurig afgetekend. Hierna worden het donorgebied en de borsten plaatselijk verdoofd. Nadat de verdoving is ingewerkt wordt het vetweefsel uit het donorgebied verwijderd met liposuctie.

Het opgevangen vet wordt vervolgens bewerkt en klaargemaakt om in de borsten terug te spuiten. Met een dunne canule (2-3 mm dun zuigbuisje) wordt het levensvatbare vetweefsel gelijkmatig over de borsten verdeeld. Dit zorgt ervoor dat het gebied mooi opgevuld wordt en de vetcellen meer overlevingskans hebben.

Waarom één tot meerdere behandelingen?

De ingespoten vet celletjes hebben doorbloeding nodig om te overleven. Daarom moet het vetweefsel wat ingespoten wordt, goed worden verdeeld over het borstweefsel. Per behandeling kan er daarom maar een maximum aan vet in hetzelfde gebied worden ingebracht. Indien er te veel vetweefsel per behandeling in één keer wordt teruggeplaatst overleeft een groter deel van de vetcellen de transplantatie niet en is er een verhoogde kans op vet cysten. De lipofilling kan daarom uit meerdere behandelingen bestaan voor een natuurlijk en mooi resultaat.

De behandeling van de borstvergroting duurt ongeveer vier uur. In de regel zijn er één tot drie behandelingen nodig om het optimale resultaat te verkrijgen. Wij adviseren tussen elke behandeling een periode van minstens zes weken aan te houden.

borstvergroting lipofilling, donorplaat lipofilling borsten

Resultaat borstvergroting met lipofilling – voor en na

Het resultaat na een lipofilling borsten is na ongeveer drie maanden optimaal te beoordelen. Dat betekent dat het volume over het algemeen daarna niet meer zal veranderen. Lipofilling is een techniek waarbij we lichaamseigen materiaal gebruiken en weer inspuiten. Zodra de patiënt aankomt of afvalt kan het volume van de borsten toenemen of juist afnemen.

Nazorg na de behandeling van borstvergroting met lipofilling

In de eerste twee weken na de operatie zijn de borsten gevoelig en wat gezwollen. Dit kan aanvoelen als een beurs gevoel. Daarna zijn over het algemeen de meeste klachten voorbij.

Het is aan te raden om de eerste paar dagen na de operatie dag en nacht een sportbeha te dragen voor ondersteuning.

Resultaat borstvergroting voor en na behandeling

Klassieke borstvergroting met prothesen

De klassieke ingreep staat ook wel bekend als een borstvergroting met implantaten. Bij deze ingreep wordt er door de plastisch chirurg een brede incisie onder de de borsten gemaakt. De prothese zal via deze incisie achter de borstspier of voor de borstspier worden geplaatst. Prothese plaatsen achter de borstspier wordt ook wel dual plane genoemd.

Er zijn veel verschillende soorten en maten prothesen op de markt. Hierdoor kan er gemakkelijk gekozen worden voor een cupmaat groter.

Nadeel en risico borstprothesen

Een borstvergroting met het inbrengen van prothese heeft echter een aantal nadelen en kan risico’s met zich meebrengen.

De risico’s en nadelen van prothesen

 • De procedure moet altijd onder algehele narcose plaatsvinden.
 • Naast dat er vaak kapselvorming ontstaat kan deze ingreep zorgen voor nabloedingen. Hierdoor kunnen er pijnlijke zwelling van de borst ontstaan. Met als gevolg dat er weer geopereerd moet worden. Indien er een infectie aan de borst ontstaat zal de prothese weer verwijderd moeten worden.
 • Borstprothesen moeten na een aantal jaar weer vervangen worden.
 • Borstimplantaten kunnen een probleem vormen voor vrouwen die borstvoeding geven of in de toekomst willen geven. De prothese kan druk uitoefenen op het klierweefsel en de melkkanalen kunnen hierdoor beschadigd raken.
Borstvergroting met eigen vet, borstvergroting, lipofilling borst, grotere borsten, nadelen borstvergroting, borst implantaat

Nadelen van borst implantaten

 • Algehele narcose
 • Kapselvorming, zwelling en infecties
 • Vervangen van de borstimplantaten
 • Problemen bij borstvoeding

Laat je altijd goed informeren over de risico’s van het plaatsen van een borstprothese.

Grotere borsten op een veilige en natuurlijke manier doe je middels een borstvergrotende lipofilling behandeling.

Maak kennis met onze artsen voor natuurlijke borstvergroting

Risico’s en mogelijke complicaties

Lipofilling borsten is een veilige en natuurlijke ingreep om vollere en grotere borsten te krijgen. Na de operatie is er een kans dat er bloeduitstortingen en blauwe plekken ontstaan. Daarnaast kunnen er soms kleine knobbeltjes voelbaar zijn. Deze verdwijnen in de loop van tijd vanzelf.

Bekijk hier meer informatie over de procedure van lipofilling.

De kosten van een borstvergroting met eigen vet

Wat kost een borstvergroting nu precies? De kosten van een borstvergroting is afhankelijk van de grootte van de liposuctie. De borstvergroting prijzen verschillen daarom per patient. Om de kosten borstvergroting voor jou in te schatten bekijk je onze tarieven pagina met borstvergroting prijzen →

Op deze pagina vind je ook de kosten van onze overige vet behandelingen.

Lipofilling borsten – veelgestelde vragen bij borstvergroting

De kosten van een borstvergroting met eigen vet (ook wel lipofilling borsten genoemd) zijn afhankelijk van jouw specifieke wensen. Als er weinig vet in één liposuctie zone geoogst hoeft te worden dan zijn de kosten borstvergroting lager. De borstvergroting prijzen kunnen daarom per persoon verschillen. Bekijk alle prijzen van ReSculpt Clinic op onze tarieven pagina →

Het resultaat van een lipofilling borstvergroting behandeling is permanent. Dit is een veilige manier van borst vergroten omdat er van je eigen lichaamseigen vet gebruik wordt gemaakt. Een lipofilling behandeling kun je vrijwel overal op het lichaam toepassen, zoals in het gezicht of billen.

Hoeveel vet er na de lipofilling in de borst overblijft verschilt per persoon. Doorgaans kun je rekening houden met zo’n 70% van de ingebrachte vetcellen die in het lichaam blijven zitten. Dit houdt in dat je na de behandeling op 1 a 1,5 cupmaat groter kunt rekenen.

Lipofilling Borstvergroting informatie- en kennismakingsgesprek

Wil je meer weten over deze borstvergrotende behandeling en de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met één van onze medische specialisten.

Tijdens dit gesprek neemt onze medisch specialist ruim de tijd om informatie te geven over de behandeling en de mogelijkheden.

Maak nu een afspraak

X