Herstelingrepen en correcties

ReSculpt Clinic is hét Nederlandse expertisecentrum voor vetbehandelingen, maar ook voor correcties na eerdere chirurgische behandelingen, liposucties of een ongeval.

Resculpt Clinic

Deuken en bobbels kunnen in de contour van het lichaam ontstaan door verschillende oorzaken. Dit kan als cosmetisch storend ervaren worden. Ook kan het stigmatiserend werken indien zo iets ontstaan is na een ongeval of ziekte. Soms kan het verlies van onderhuids vetweefsel zelfs tot klachten leiden; doordat het vet-kussen tussen huid en bot verdwenen is kan dit bij druk (leunen) pijnklachten geven.

Door het toepassen van liposuctie, lipofilling en subscisie kunnen we de contouren weer verbeteren. Het toepassen van liposuctie kan bobbels verminderen en eventueel een hoger gebied naast een deuk verminderen.

Lipofilling zal een deuk of defect met eigen vet kunnen opvullen waardoor dit minder zichtbaar wordt en eventuele klachten doordat er te weinig vet onder de huid aanwezig is kunnen verminderen.

Met subcisie wordt littekenweefsel onder de huid losgemaakt. Zo wordt de huid niet meer ‘vast gehouden’ en naar beneden getrokken en kan er vervolgens met het inspuiten van eigen vet voorkomen worden dat dit weer vast groeit.

Paradoxale hyperplasie

Een vrij recent verschijnsel is paradoxale hyperplasie van het vetweesel. Dit kan in zeldzame gevallen ontstaan na contourbehandeling met energie based devices, en zien we met name na cryolipolyse (vet bevriezen) omdat deze behandelwijze momenteel het meest toegepast wordt.

Bij paradoxale hyperplasie zien we dat enkele maanden na de behandeling, het vetweefsel juist in volume toeneemt in plaats van dat het minder wordt. Dit is het gevolg van een voor de medisch wetenschap nog onbegrepen reactie van het vetweefsel op de behandeling. Het verdikte vetweefsel voelt harder aan en is vaak ook gevoeliger dan omliggend, ‘normaal’ vetweefsel.

Op dit moment is het advies het abnormale vetweefsel bij paradoxal hyperplasie te verwijderen middels een liposuctie.

De artsen van ReSculpt Clinic, Drs. Hajo Bruining en Dr. Jonathan Kadouch, zijn beide medisch specialist én gespecialiseerd op dit vlak, en staan u graag bij in het herstel van corrigerende ingrepen.

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten en een snel herstel bij correcties en herstelingrepen

Maak nu een afspraak

X