Onderkin weghalen; natuurlijk met Belkyra

Onderkin behandeling met Deoxycholinezuur

Je onderkin weghalen kan op natuurlijke wijze met Belkyra, we injecteren een zuur in je onderkin. Belkyra is deoxycholinezuur, dit zuur breekt vetcellen in je kin af. Deze vetcellen kunnen dan geen vet meer opnemen. En je onderkin verdwijnt.

Stoor je je aan je onderkin? Je bent hierin niet alleen. Een recent onderzoek liet zien dat 67% van de mensen zich stoort aan de ‘volheid’ van de onderkin. Deze volheid bestaat meestal voor een groot deel uit vetweefsel.

Er zijn een aantal redenen waarom vetweefsel aan de onderkin dikker wordt, namelijk aanleg (moeder of vader heeft het ook), iemand is zwaarder geworden of veroudering.

Resculpt Clinic

Met deoxycholinezuur kunnen we dit probleem aanpakken. Wanneer we deoxycholinezuur injecteren in het vetweefsel van de onderkin, dan maakt het de daar gelegen vetcellen kapot. Eenmaal kapot, kunnen de vetcellen geen vet meer opnemen en neemt het volume van de onderkin af. De werkzame stof deoxycholinezuur is een natuurlijk product dat in het lichaam voorkomt om vetten uit voeding af te breken.

Met deoxycholinezuur kun je nu iets doen aan die storende onderkin, zonder chirurgie of liposuctie!

ReSculpt Clinic – diagnostiek, advies, verwijzing en behandeling

Voorbereiding onderkin behandeling

Als voorbereiding op de behandeling, heb je eerst een vrijblijvend consult met onze cosmetische arts. Tijdens het consult krijg je te horen dat je geen chirurgische ingreep nodig hebt bij een plastisch chirurg om overtollig vet uit je onderkin te laten verwijderen. Je kunt voor een blijvend resultaat je onderkin weg laten halen met de Belkyra methode.

Aangeraden (niet verplicht) wordt om 2 weken voor de ingreep te beginnen met 4 x daags 3 Arnica D6 tabletjes, wat het ontstaan van blauwe plekken vermindert. Dit kun je 7 dagen na de behandeling weer stoppen.

  • Vermijd, waar mogelijk, vanaf een week voor de ingreep alcohol en bloedverdunners. Overleg dit altijd van tevoren met een arts.
  • Gebruik de avond voor en op de dag van de ingreep geen bodylotion of crème op het te behandelen gebied.
  • Voor de ingreep hoef je niet nuchter te zijn, ontbijt en/of lunch zoals je gewend bent.

De behandeling van de onderkin met Belkyra

De procedure duurt gemiddeld 30 minuten, afhankelijk van de mate van volheid van de onderkin en met hoeveel injecties deze behandeld dient te worden. Nadat de huid is schoongemaakt met alcohol wordt het gebied onder de kin nauwkeurig afgetekend met een huidpotlood en een ‘injectie-raster’ aangebracht (zie onderstaande afbeeldingen). Daarna wordt het product met een aantal prikjes in het vetweefsel geïnjecteerd.

Onderkin behandeling, Belkyra, onderkin laten behandelen, onderkin te dik

ReSculpt Clinic – diagnostiek, advies, verwijzing en behandeling

Na de onderkin behandeling

Direct na de behandeling zal door de werkzaamheid van deoxycholinezuur de onderkin opzwellen en rood worden. Voor zover er pijnklachten ontstaan tijdens de behandeling verdwijnen deze snel door na de injecties direct te koelen. Er kunnen ook enkele blauwe plekken optreden. De zwelling, roodheid en blauwe plekken zijn na 7-10 dagen weer verdwenen. Je huid gaat zich snel herstellen.

Je kunt in principe direct je dagelijkse activiteiten weer oppakken, het enige waar je rekening mee moet houden is zichtbaarheid van de zwelling van de onderkin. Het is aan te raden de eerste dag 3 x per dag 2 tabletten van 500 mg paracetamol in te nemen, dan ben je na de behandeling het minst beperkt. Dit is niet strikt noodzakelijk. De volgende ochtend, of dezelfde avond kun je gewoon douchen.

Resultaat onderkin behandeling

In de eerste week zal de onderkin door de werkzaamheid van deoxycholinezuur juist dikker worden. Deze reactie is nodig om een goed resultaat te kunnen behalen. U kunt na ongeveer 2 weken de eerste verbeteringen zien. Na ongeveer 6 weken is het volledige resultaat van de behandeling te zien. Meestal zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen (zie afbeelding).

Veelgestelde vragen onderkin behandeling

De procedure duurt ongeveer 30 minuten.

Na de behandeling met Deoxycholinezuur ben je weinig tijd aan herstel kwijt. De onderkin kan aanvankelijk pijnlijk en gevoelig zijn, maar deze klachten verdwijnen vaak binnen enkele uren tot dagen. Er moet er wel rekening mee houden dat de onderkin enkele dagen zichtbaar gezwollen zal zijn.

Je kunt na ongeveer twee weken de eerste verbeteringen zien.

De verwachting is dat deze resultaten blijvend zijn (er zijn nog geen langere termijn onderzoeken bekend).

Zijn er bijwerkingen?

De meest voorkomende bijwerkingen van Deoxycholinezuur zijn ongemak, zwelling, roodheid, blauwe plekken, harde plekken en jeuk. De meeste van deze bijwerkingen zijn nodig om een goed resultaat te kunnen behalen. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn nabloedingen of verkleuringen aan de huid. En zeldzame bijwerkingen zijn kale plekken (in de baardgroei), wondjes, galbulten en tijdelijke verlamming van de zenuw die de mondhoek spieren aansturen.

Bij RESCULPT CLINIC doen wij er alles aan om je veiligheid tijdens een bezoek of behandeling te garanderen. Je kunt hier zelf ook aan bijdragen, door bijvoorbeeld je behandelend arts uitvoerig te informeren over je klachten, medicijngebruik, leefwijze, etc. Stel vragen wanneer iets niet duidelijk is, of wanneer je je zorgen maakt.

Maak nu een afspraak

X