Andere methoden van vet verwijderen

Er zijn veel verschillende methoden om vet te verwijderen. Het kan daarom lastig zijn om een keuze te maken wanneer u op zoek bent naar een behandeling voor overtollig vet. ReSculpt Clinic helpt u graag bij het maken van een passende keuze. Hieronder vindt u meer informatie over het verwijderen van vet van buitenaf.

Resculpt Clinic

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten en een snel herstel

Energy-based devices; koud, warm of golven?

Tegenwoordig bestaan er apparaten die met behulp van kou of geluidsgolven het vet doen oplossen. Deze apparaten, ook wel energy-based devices genoemd, werken via de huid waaronder de vetophoping zit. Er is hierbij geen verdoving nodig en er wordt tijdens de behandeling niet door de huid gegaan. Dat maakt de behandeling met energy-based devices laagdrempelig en makkelijk.

Beperkingen van deze behandelingen

Er zit wel een beperking aan dit soort behandelingen: deze apparaten zijn bedoeld voor kleine vetophopingen met vaak geringere resultaten, waardoor de behandeling herhaald moet worden (meestal 4 sessies). Het resultaat is ook niet altijd even goed te voorspellen. Tijdens de behandeling is namelijk niet direct te zien wat het effect is, terwijl er bij een liposuctie precies te zien is hoeveel vet er is verwijderd. Bovendien wisselen de resultaten van persoon tot persoon. Meerdere behandelsessies (meestal 4) zijn nodig om resultaat te bereiken.

vet verwijderen, vet verwijderen behandeling, vet weg, vet verwijderen, vet wegzuigen, resculpt clinic

Cryolipolysis behandeling

De behandelingen door het afkoelen van het vetweefsel wordt cryolipolysis genoemd. Er zijn verschillende apparaten op de markt om deze behandelingen uit te voeren. Cryolipolysis bevriest de lipiden in vetcellen. Radiofrequentie geeft energie af met gecontroleerde warmte-technologie. Door verwarming van de vetcellen lossen deze langzaam op. Echo, geluidsgolven of ultrasound maken gebruik van high-intensity, gerichte ultrasone golven (geluidsgolven) met de mechanische vernietiging van vetcellen zonder verwarming of afkoeling als doel.

Met deze technieken is het doel de vetcellen stuk te maken, zonder trauma of letsel aan omringend weefsel (met name de huid). Door deze techniek wordt de vetlaag langzaam iets verminderd, in de loop van 2 tot 6 maanden na de procedure.

Al deze behandelingen zijn niet-invasief: ze werken van buiten het lichaam, via de huid. Daarmee zijn deze methoden zeer geschikt voor mensen die vanwege gezondheidsredenen of medicatiegebruik niet in aanmerking komen voor een liposuctie behandeling, of die liposuctie niet zien zitten.

Vetverwijdering bij ReSculpt Clinic met Cryo Cool Med

Deze behandeling is gebaseerd op een nieuwe tweefasen-technologie. De applicator wordt op het gebied geplaatst, het vacuüm in de applicator zuigt langzaam de huidlaag naar boven tussen de koelelementen. De huid wordt verwarmd en daarna geleidelijk gekoeld tot -15 graden Celsius. De behandeling duurt in totaal 45 minuten.

Meer informatie over deze behandeling?
Neem contact op of maak een afspraak →

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten en een snel herstel

Maak nu een afspraak

X