• Borstverkleining zonder littekens door liposuctie

  Kleinere borsten, zonder littekens en met snel herstel

Borstverkleining zonder littekens door liposuctie

Vrouwen met te grote borsten en daardoor ook zware borsten lijden vaak aan fysieke en/of emotionele klachten. Door het gewicht van de borsten striemen vaak de bh bandjes in de schouders wat als pijnlijk wordt ervaren.

Daarnaast kunnen er fysieke klachten zoals nekklachten, schouderklachten, lage en hoge rugpijn ontstaan.

De meeste vrouwen met te zware en of hangende borsten ervaren een belemmering in de bewegingsvrijheid en kan sporten pijnlijk zijn. Deze vrouwen zijn meestal ontevreden over hun eigen lichaamsbeeld.

Vanwege hun grotere borstomvang kunnen ze geen passende kleding vinden of de juiste bh. Deze factoren kunnen leiden tot emotionele en psychische klachten.

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten bij borstverkleining

Resculpt Clinic

Borstverkleining door liposuctie

De meeste vrouwen met grote borsten zijn vaak terughoudend om een borstverkleining te ondergaan. Dit is vanwege de zware ingreep en de zichtbare littekens die deze ingreep met zich meebrengen.

Een borstverkleinende operatie door middel van liposuctie is daarom het beste alternatief en het meest geschikt. We noemen deze techniek tumescente liposuctie. Onze kliniek voert deze behandeling met regelmaat uit. Hierdoor hebben we voorspelbare resultaten en een zeer laag complicatie percentage.

Voordelen van een borstverkleining met tumescente liposuctie

Er zijn meerdere voordelen te benoemen die een borstverkleinende ingreep met tumescente liposuctie heeft, ten opzichte van de “klassieke” borstverkleining.

Grootste voordelen borstverkleining door liposuctie

 • Geen zichtbare littekens (2 kleine sneetje in de borstplooi)
 • Behoud van het gevoel in de tepel
 • Behoud van de eigen borstvorm
 • Behoud van de mogelijkheid tot borstvoeding
 • Plaatselijke verdoving (geen algehele narcose of roesje nodig)
 • Een snel herstel en weinig beperkingen na de behandeling
borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner

De klassieke borstverkleining

De “klassieke” borstverkleining is een zware ingreep en heeft een lange herstel periode. Deze operatie om je borsten te verkleinen kan alleen plaatsvinden onder algehele narcose. De periode van herstel duurt vele weken en gaat vaak gepaard met wondcomplicaties.

borstverkleining, borstverkleining littekens, borstlift, borstverkleining liposuctie

Littekens na borstverkleining

Daarnaast zijn littekens onvermijdelijk. Rondom de tepels ontstaat er een litteken in de vorm van een druppel. In de huidplooi onder de borsten, en tussen de tepel en de huidplooi worden ook littekens zichtbaar. Het resulteert in geheel als een ankervormig litteken.

Borstlift en littekenvorming

Met deze klassieke borstverkleining worden er twee doelen bereikt. Het eerste doel is de afname van borstvolume waardoor de borsten kleiner worden. Het tweede doel is het verwijderen van overtollige huid (borstlift). Het probleem voor de meeste vrouwen is het accepteren van de littekens en de nadelen van een algehele narcose.

Borstverkleining door middel van tumescente liposuctie

Deze borstverkleinende ingreep is de oplossing voor de vrouw met te zware borsten die:

 • het volume van haar borsten wil laten verminderen maar zonder littekens;
 • een minder zware operatie wil ondergaan met een veel kleinere kans op complicaties;
 • geen algehele narcose willen of eventueel kunnen ondergaan;
 • vermindering van fysieke klachten willen ervaren zoals rug/nek en schouderklachten en striemende BH-bandjes, beperkingen met sporten;
 • weer een actievere en sociale rol willen spelen;
 • zonder deze beperking weer met volle teugen van het leven wil genieten.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Bij deze liposuctie methode wordt een groot deel van het vet volume uit de borsten verwijderd. Het klierweefsel blijft intact. Aangezien bij jonge vrouwen de hoeveelheid vetweefsel in de borsten geringer is, zal het resultaat van de volumevermindering ook minder zijn. De behandeling is dus meer geschikt, naarmate je ouder bent.

Borstlift door liposuctie

Indien je een borstversteviging wilt, is deze behandeling ook niet geschikt, er wordt namelijk geen huid weggenomen. Wel zullen de borsten wat omhoog komen doordat het gewicht minder wordt en de huid wat samentrekt.

borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner

Ook geschikt bij verschil in borstgrootte!

Bij een asymmetrie van de borsten kan het volume van de grotere borst verkleind worden. Andersom kan ook het volume van de kleinere borst worden vergroot. Kijk daarvoor op de pagina over een borstvergroting met eigen vet.

borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner

Hoe verloopt de behandeling van een borstverkleinende operatie

De gehele behandeling van de borstverkleining door middel van tumescente liposuctie is relatief eenvoudig en duidelijk. Het bestaat uit onderstaande verschillende fases:

 1. het eerste consult;
 2. voorbereiding van de behandeling;
 3. de verdovings- en inwerkfase;
 4. de liposuctie fase;
 5. nazorg en de herstelperiode;
 6. het eindresultaat.

1. Het eerste consult

Tijdens het eerste consult worden je klachten en wensen in beeld gebracht en wordt de gehele procedure van de borstverkleining en het natraject besproken.

Voorafgaande aan de behandeling

U ontvangt een verwijzing voor borstonderzoek, bloedonderzoek en een recept voor antibiotica.

Om zoveel mogelijk van te voren geïnformeerd te zijn, zal alle informatie en documentatie ook nog eens ruim voor te voren worden toegestuurd.

2. Voorbereiding van de behandeling

Op de dag van de ingreep word je warm onthaald door de arts en verpleegkundige. De procedure wordt nogmaals met je doorgenomen en alle vragen die er nog zijn beantwoord.

Je bloeddruk wordt gemeten en de antibiotica kan, indien van toepassing, worden ingenomen. Daarna worden zullen er foto’s van de borsten worden gemaakt en worden de borsten secuur afgetekend.

3. Verdovings- en inwerkfase

Het afgetekende gebied wordt met kleine prikjes in de huid verdoofd. Via de verdoofde huidplekjes wordt het vetweefsel van de borsten ingespoten met tumescente verdovingsvloeistof.

De tumescent vloeistof dient als pijnverlichting en om het vetweefsel tijdens de liposuctie procedure gemakkelijker en regelmatiger te verwijderen. Hierdoor wordt het overige weefsel minder beschadigd.

De vloeistof wordt gelijkmatig ingespoten zodat het zich goed kan verdelen over het vetweefsel. De vloeistof moet goed inwerken om te zorgen voor een algehele verdoving van de borsten.

Op deze manier worden de vetcellen week en dit komt ten goede van de liposuctie. Daarna wordt 45 minuten gewacht om de vloeistof goed in te laten werken.

4. De liposuctie fase

Er worden in de borstplooi onder elke borst 2 kleine incisies gemaakt. De incisies zijn ongeveer 1 cm groot waardoor er nauwelijks littekens achterblijven. Het vetweefsel wordt via een dun zuigbuisje verwijderd. De eigenlijke behandeling neemt gemiddeld een uur in beslag.

Het verbinden

Na de ingreep wordt absorberende verband aangebracht en krijgt je een steun-BH aan. Je krijgt daarna een lunch, een eindgesprek en dan mag je naar huis.

5. Nazorg en de herstelperiode

De dag van en de dag na de ingreep kan je vermoeid zijn, maar je bent niet ziek. De borsten voelen na de operatie wat beurs aanvoelen. Daarnaast kunnen er blauwe plekken en zwellingen ontstaan.

Gedurende enkele dagen na de operatie kan er wat bloed en vocht uit de wondjes lekken. Douchen mag alweer een dag na de operatie.

Na de ingreep kunnen alle activiteiten die goed aanvoelen gewoon worden gedaan. Wij raden aan om de eerste twee weken na de operatie geen zware arbeid te verrichten.

Download onze folder voor meer informatie over de procedure van de tumescente liposuctie

Risico’s en complicaties

Uit meerdere wetenschappelijke studies is bewezen dat een borstverkleining door tumescente liposuctie een veilige behandeling is. Er zijn geen ernstige risico’s en complicaties bekend bij het toepassen van deze techniek.

Tijdens het eerste consult zal de gehele procedure en de kans op eventuele bijwerkingen uitgebreid worden besproken.

6. Het resultaat

Een lichter gevoel! Na een week of zes zal het meeste effect van de behandeling zichtbaar en voelbaar zijn. Wel kunnen er nog kleine onregelmatigheden zijn die in de loop van de maanden nog verder zullen wegtrekken.

De kosten van een borstverkleining met eigen vet

De kosten van een borstverkleining is afhankelijk van de grootte van de liposuctie. Wil je weten wat een borstverkleining precies kost? Dan kan je terecht op onze tarieven pagina. Op deze pagina vind je ook de kosten van onze overige vet behandelingen.

Informatie- en kennismakingsgesprek

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over deze behandeling en de mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met één van onze medische specialisten.

Tijdens dit gesprek neemt onze medisch specialist ruim de tijd om informatie te geven over de behandeling en de mogelijkheden.