Borstverkleining

Kleinere borsten, zonder zichtbare littekens

Resculpt Clinic

Te grote en te zware borsten kunnen op meerdere manieren belastend zijn. Bewegen en sporten kan pijnlijk zijn en er kan sprake zijn van schouder- en nekklachten. Ook het vinden van passende kleding en bh’s kan lastig zijn. Veel vrouwen met zware borsten overwegen daarom een borstverkleining. Wat men vaak niet weet, is dat er meerdere behandelmethoden bestaan voor borstverkleining, zoals borstverkleining middels liposuctie.

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten en een snel herstel bij borstverkleining

Klassieke borstverkleining

Bij de behandeling van te grote borsten, denkt men vaak aan een zware operatieve ingreep. Een borstverkleining is een prima uit te voeren behandeling om de borsten te verkleinen.

Borstverkleining behandeling

Deze vorm van borst verkleinende behandeling vindt plaats onder algehele narcose. Er wordt weefsel weggesneden, er is een herstelperiode van weken en het gaat vaak gepaard met moeizame wondgenezing. Er zijn blijvende, zichtbare littekens. Meestal is het gevoel in de tepel veranderd en kan er vaak geen borstvoeding meer gegeven worden.

Het voordeel is dat er een duidelijke en bekende hoeveelheid weefsel kan worden weggenomen en dat er sprake is van iets stevigere, gelifte borsten na de ingreep.

Tumescente Liposuctie-techniek: voordelen en nadelen

Een goed en veilig alternatief voor de klassieke ingreep kan de borstverkleining met de tumescente liposuctie techniek zijn. Voor deze behandeling wordt een grote hoeveelheid tumescente (verdovings)vloeistof ingespoten, waardoor narcose niet nodig is. Daarna wordt er via twee sneetjes onder de borstplooi door middel van liposuctie het grootste deel van het vetweefsel uit de borst verwijderd. Op deze manier wordt het volume van de borsten verkleind.

Voordelen borstverkleining met liposuctie

De voordelen van deze methode zijn een veel sneller herstel, nauwelijks zichtbare littekens (twee kleine sneetjes in de borstplooi), het behoud van tepelgevoel, het behoud van de mogelijkheid tot borstvoeding en het behoud van de eigen borstvorm. De borsten zullen wat omhoogkomen doordat er minder gewicht in zit en de huid enigszins samentrekt door de procedure.

Nadelen borstverkleining met liposuctie

Het nadeel is dat er niet vooraf voorspeld kan worden hoeveel vet iemand in de borsten heeft, waardoor de maat van verkleining niet geheel te voorspellen is. Wel is het zo dat iedereen vet in de borsten heeft, zodat er altijd een reductie van het volume optreedt. Het volume van de borst kan over het algemeen met zo’n 30% – 50% verminderd worden. Overigens stijgt over het algemeen de hoeveelheid vet in de borsten naarmate de leeftijd toeneemt.

Zoals hierboven wordt aangegeven, is deze techniek minder geschikt voor vrouwen die vooraf zekerheid willen van een verkleining van de borsten met meer dan 50%, vrouwen met zeer sterk hangende borsten en vrouwen bij wie de borsten voornamelijk uit klierweefsel bestaan in plaats van vetweefsel. Klierweefsel is met deze methode namelijk niet te verwijderen.

borstverkleining, kleinere borsten, borsten kleiner