Lipofilling behandeling

Veilig volume toevoegen met eigen vet

Resculpt Clinic

Lipofilling is de behandeling bij uitstek in het geval van ingevallen wangen, een diepliggend litteken, een deuk in de huid na een ongeval of liposuctie, te dunne lippen, een dunne huid onder de ogen, een diepe neus-lippenplooi of ingevallen mondhoeken. Ook is het een uitstekende behandelmethode bij het verstevigen van de borsten en billen.

Bij lipofilling wordt vet verwijderd op de ene plek (meestal buik, heupen of billen) en wordt dit, na bewerking van het vet, ingespoten in het daarvoor gewenste gebied. Er hoeven geen grote hoeveelheden weggehaald te worden en iedereen heeft wel een beetje vet, voldoende om te transplanteren. Het is een veilig procedure zonder kans op afstotingsreacties omdat het uw eigen vet is. Bovendien geeft de behandeling een blijvend effect.

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten en een snel herstel bij Lipofilling

Hoe verloopt de Lipofilling behandeling?

De behandeling bestaat uit een aantal fasen, die altijd voorafgaand aan de behandeling worden doorgesproken met de patiënt. Eerst wordt u voorbereid door de verpleegkundige (wegen, bloeddruk meten en foto’s maken). Daarna spreekt uw behandelend specialist de te behandelen plek met u door en tekent hij dit met een stift af op de huid.

Oogstfase

Eerst moet een ‘donorplek’ gekozen worden, de plek waar het vet vandaan gehaald wordt. Diverse delen van het lichaam komen hiervoor in aanmerking, zoals de buik, boven de heup en de bovenbenen. Nadat de donorplek plaatselijk verdoofd is met tumescente vloeistof, wordt het te transplanteren vet met een dunne canule weggezogen. Deze procedure is te vergelijken met een kleine liposuctie, daarom kan de lipofilling-behandeling ook eenvoudig gecombineerd worden met een tumescente liposuctie als correctie van een vetophoping. Bekijk de pagina over liposuctie om daar meer over te lezen.

lipofilling, lipofilling behandeling, lipofilling laten doen, rescultp clinic, dermatoloog behandeling, lipofilling gezicht

Bewerkingsfase

Na het oogsten van het vet wordt dit op een speciale manier bewerkt, zodat de meest levensvatbare vetcellen overblijven. Er bestaan verschillende methoden om het verzamelde vet te bewerken of zuiveren. De artsen van ReSculpt Clinic zijn altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, zodat de beste en veiligste methoden toegepast kunnen worden.

Verschillende technieken

Er zijn verschillende methoden om het vet te oogsten en te bewerken. Het belangrijkste hierbij, is dat de vetcellen bij het oogsten en weer inspuiten zo min mogelijk beschadigd raken. Het doel is dat zoveel mogelijk van het ingespoten vet de procedure overleeft, zodat er een optimaal effect van de behandeling wordt bereikt.

Inspuitfase

Na het oogsten en bewerken, worden de vetcellen onder plaatselijke verdoving ingespoten in het gebied waar meer volume nodig is. Dit is van tevoren nauwkeurig afgetekend en we gebruiken hiervoor de techniek van inspuiting waarbij het nieuwe volume zo gelijkmatig mogelijk aangebracht wordt. Dit zorgt ervoor dat het gebied mooi opgevuld wordt en de vetcellen meer kans op overleven hebben.

Er kan per keer een beperkte hoeveelheid vetcellen ingebracht worden, omdat de vetcellen doorbloeding nodig hebben. Wanneer je teveel tegelijk in hetzelfde gebied injecteert, zullen minder vetcellen de transplantatie overleven. Bovendien is er dan een verhoogde kans op het krijgen van vet-cystes. De behandeling duurt ongeveer 2 uur.

Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om het optimale resultaat te verkrijgen. Wij adviseren tussen elke behandeling een periode van minstens 6-8 weken aan te houden.

lipofilling, lipofilling behandeling, lipofilling laten doen, rescultp clinic, dermatoloog behandeling

Na de behandeling met lipofilling

Na de behandeling wordt u ingepakt in absorberende verbanden. Vervolgens krijgt u daaroverheen een elastisch pak aan. Voordat u vertrekt, krijgt u een document mee waarin staat welke medicijnen u die dag gehad heeft en onze contactgegevens voor buiten kantooruren.

Herstelperiode

De eerste week moet u rustig aan doen. Zowel het gebied waar vet is verwijderd, als het gebied waar het weer is ingespoten, zal beurs aanvoelen en wat gezwollen zijn. Eventuele blauwe plekken zijn na 1-2 weken meestal verdwenen.

Welk resultaat kunt u verwachten na Lipofilling?

Het eindresultaat zal na 3 maanden volledig zichtbaar zijn. Alle zwelling is tegen die tijd verdwenen en u ziet het volume-effect van de vetcellen die de transplantatie hebben overleefd. Dit is gemiddeld zo’n 70% van het aantal vetcellen.

Risico’s en complicaties

Lipofilling is een veilige ingreep. Zoals bij iedere ingreep is er het risico van een bloeduitstorting of infectie. Ook kunnen soms kleine knobbeltjes voelbaar zijn, deze verdwijnen over het algemeen vanzelf. Specifieke risico’s bij gebieden die symmetrisch behandeld worden is een geringe asymmetrie.

Lipofilling borsten

Lipofilling borsten is behandeling waarbij de borsten worden vergroot met eigen vet. Ook bij ongelijke borsten kan met eigen vet weer symmetrische borsten verkregen worden.

Een lipofilling borsten is een natuurlijke borstvergroting met gebruik van eigen vet. Bij een natuurlijke borstvergroting wordt er met lichaamseigen vet gewerkt, waardoor er geen kans is op afstoting of inkapseling zoals bij implantaten.

Meer informatie lipofilling borsten →

borstvergroting, borsten laten vergroten, borsten volume, behandeling borsten, resculpt clinic, kleine borsten, borstimplantaten

Lipofilling – veelgestelde vragen

De kosten van een lipofilling behandeling bij ReSculpt Clinic hangt af van het te behandelen gebied. Bekijk op onze tarieven pagina de prijzen voor lipofilling / liposculture→

Hoeveel vet er nodig is bij lipofilling varieert. Afhankelijk van de lipofilling behandeling en het gewenste resultaat zal bepaald worden hoeveel vet er nodig is.

Maak nu een afspraak

X