Tumescente Liposuctie (vet verwijderen)

Hardnekkige vetophopingen kunnen een probleem zijn. Vanuit cosmetisch oogpunt, maar ook omdat u er last van heeft. Liposuctie onder plaatselijke verdoving, ofwel tumescente liposuctie, is al jaren de standaardbehandeling voor het verwijderen van storende vetophopingen. Hierbij geldt: weg = weg.

Resculpt Clinic

Ten opzichte van alle andere manieren van vet verwijderen, is tumescente liposuctie de meest duidelijke en grondige manier van behandelen van storende vetophopingen. Lees hier meer over de verschillende methoden van vet verwijderen.

ReSculpt Clinic – voor de mooiste resultaten en een snel herstel

Voordelen van Liposuctie

Tumescente liposuctie heeft vele voordelen:

  • Plaatselijke verdoving het gebruik van slechts plaatselijke verdoving is minder belastend voor het lichaam en resulteert in een sneller herstel.

    Door het gebruik van enkel plaatselijke verdoving, is het risico op complicaties minder groot.

  • Effectiever door het verweken van het vet met tumescente vloeistof kan het vet effectiever, nauwkeuriger en gelijkmatiger worden verwijderd.
  • Minimale schade aan weefsel in het vetweefsel zitten belangrijke structuren, zoals het onderhuidse bindweefselnetwerk, lymfevaten en bloedvaten. De ingespoten vloeistof zorgt ervoor dat er meer ruimte komt tussen deze structuren, zodat ze tijdens de behandeling minder beschadigd worden.

    Bij tumescente liposuctie wordt gebruik gemaakt van een trillende zuigcanule. Hierdoor wordt het vet makkelijker verwijderd, met minder beschadiging van de belangrijke structuren die tussen het vetweefsel zitten. Dit zorgt niet alleen voor een sneller herstel na de liposuctie, maar ook voor een minder ruwe behandeling.

  • Bij kennis tijden behandeling tijdens de ingreep bent u wakker en mobiel. Daardoor is het mogelijk van houding te veranderen of te staan, zodat de arts precies ziet waar er nog vet weggehaald moet worden om het beste en mooiste resultaat te krijgen.
  • Geen overtollig vel het bindweefselnetwerk in het vetweefsel is een belangrijke structuur. Het verbindt de spieren onder het vetweefsel met de huid erboven en houdt de huid op zijn plek. Doordat het bindweefselnetwerk bij de tumescente liposuctie intact blijft, kan de huid in de loop van de weken na de ingreep weer samentrekken; er blijft geen los vel over. Dit wordt ook wel de lipolift genoemd.
lopisuctie, liposuctie behandeling, liposuctie voor behandeling, liposuctie na behandeling

Resultaat Liposuctie behandeling – vet verwijderen buik en heupen.

resculpt clinic, liposuctie, armlift, tumescente liposuctie, vet verwijderen, vet armen weg

Waar laat ik mij behandelen?

Een Tumescente liposuctie kunt u laten behandelen bij ReSculpt Clinic.

Gespecialiseerde arts met ruimte ervaring

Tumescente liposuctie is ontwikkeld door de Amerikaanse dermatoloog Dr. Jeffrey Klein. Het is belangrijk dat de arts die de behandeling uitvoert hiervoor opgeleid is en ruime ervaring heeft, zoals bij ReSculpt Clinic het geval is. Ook is het belangrijk dat u weet welke behandeling u krijgt; tegenwoordig wordt er soms ook bij de conventionele liposuctie plaatselijk een geringe hoeveelheid vloeistof geïnjecteerd. Dit kan bij het kiezen voor een behandelmethode verwarrend zijn. Echter, de hoeveelheid vloeistof die dan ingespoten wordt is aanzienlijk minder dan bij de ware tumescente liposuctie.

Plaatselijke verdoving

Om te profiteren van alle voordelen van een tumescente liposuctie, is het van belang dat de arts zich houdt aan alle aspecten van deze behandeling. Dat betekent dat er een plaatselijke verdoving met tumescente vloeistof wordt gedaan, zonder gebruik te maken van narcose, ruggenprik of roesje.

Liposuctie behandeling, lipoedeem, liposuctie, vet verwijderen, vet wegzuigen, resculpt clinic

Hoe verloopt de Tumescente Liposuctie?

De behandeling bestaat uit een aantal fasen, die altijd voorafgaand aan de behandeling worden doorgesproken met de patiënt. Eerst wordt u voorbereid door de verpleegkundige (wegen, bloeddruk meten en foto’s maken). Daarna spreekt uw behandelend specialist de te behandelen plek met u door en tekent hij dit met een stift af op de huid.

Resculpt Clinic

Verdovingsfase

Met een aantal kleine prikjes wordt de huid rond het afgetekende gebied verdoofd. Via de verdoofde huidplekjes worden naaldjes (pijnloos) in het vetweefsel ingebracht. Daarmee worden een aantal liters tumescente verdovingsvloeistof in het vetweefsel ingespoten. De snelheid waarmee dit ingespoten wordt kan aangepast worden, zodat het voor u goed te doen is.

Inwerkfase

Het is van belang dat de vloeistof zich goed kan verdelen en goed kan inwerken. Dit heeft tijd nodig. Voor een optimaal effect waarbij de vetcellen goed week zijn, moet de tumescente vloeistof 30-45 minuten inwerken. 

Liposuctiefase

Rond het te behandelen gebied worden een aantal kleine sneetjes (0,5 tot 1 cm) gemaakt. Via deze sneetjes wordt de zuigcanule in het vetweefsel gebracht, en het overtollige vetweefsel door middel van heen- en weergaande bewegingen weggehaald. Door bepaalde patronen aan te houden, wordt de vetlaag op een gelijkmatige manier dunner gemaakt. Tijdens de behandeling, wordt u gevraagd verschillende houdingen aan te nemen, zodat de behandelend arts goed bij de te behandelen gebieden kan komen en goed kan zien waar er nog vet weggehaald moet worden. Aan het einde van de behandeling wordt u gevraagd om te staan, op die manier kunnen nog kleine onregelmatigheden zichtbaar worden die in liggende positie niet zichtbaar zouden zijn. Zo wordt de ingreep tot in het kleinste detail uitgevoerd voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt u ingepakt in absorberende verbanden. Vervolgens krijgt u daaroverheen een elastisch drukpak. Voordat u weggaat, krijgt u een document mee waarin staat welke medicijnen u die dag gehad heeft en de contactgegevens waarop wij altijd bereikbaar zijn.

Herstelperiode

Uit de enkele sneetjes die gemaakt zijn om het vet te verwijderen zal gedurende 1-3 dagen wat van de verdovingsvloeistof lopen. De eerste 24 uur na de behandeling zult u zich moe voelen. U bent niet ziek. Wel ervaart u een beurs gevoel en een soort spierpijn in de behandelde gebieden. De meeste zwellingen en blauwe plekken zijn na een week flink verminderd. Het kan wel enkele weken duren voordat de blauwe plekken helemaal verdwenen zijn.

Alle activiteiten die goed aanvoelen mogen gedaan worden. Luister naar uw lichaam. Zorg ervoor dat u de eerste paar dagen geen verplichtingen heeft en de eerste 1 tot 2 weken geen zware arbeid hoeft te verrichten.

Risico’s en richtlijnen

Bij ReSculpt Clinic werken de artsen volgens de de landelijke richtlijnen en veldnormen.

Welk resultaat kunt u verwachten na Tumescente Liposuctie

Het eindresultaat zal na 3 maanden volledig zichtbaar zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid vet die is weggehaald, kan zelfs direct na de behandeling al duidelijk een contourverbetering te zien zijn. Tijdens de herstelperiode is er ook onderhuids wondvocht aanwezig is, in bepaalde gebieden (onderbenen, knieën en onderbuik) kan het soms maanden duren voordat dit helemaal weg is.

Gaandeweg zult u merken dat de klachten afnemen, het bewegen makkelijker gaat en kleding weer beter past. U zit letterlijk én figuurlijk, beter in uw vel.

Door de techniek van tumescente liposuctie wordt het onderhuidse bindweefsel nauwelijks beschadigd en zal de huid door de behandeling samentrekken. Hierdoor zal uw huid na behandeling niet gaan hangen of slapper worden.

Risico en complicaties

Tumescente liposuctie is een zeer veilige behandeling. Dit is bewezen door meerdere wetenschappelijke studies.

Bij deze techniek zijn geen ernstige complicaties bekend. Wel kunnen er sporadisch ongewenste effecten optreden, zoals uitgebreide bloeduitstortingen, meer pijn dan gebruikelijk, geringe koorts op de dag na de ingreep of een (tijdelijk) verminderd gevoel in de huid. Sporadisch kan een blaartje optreden. Bij mensen met aanleg voor pigmentvlekjes kan ter plaatse van de sneetjes een donkere verkleuring ontstaan.

Bijwerkingen van de behandeling zullen uitgebreid tijdens het consult met u worden besproken.