Kliniekervaringen – Lipoedeem armen

Marianne Walma heeft jarenlang last van lipoedeem in de armen. Lees hier haar kliniekervaring bij ReSculpt Clinic.
Ik heb al meer dan 40 jaar ontzettend veel pijn aan mijn bovenarmen en deze werden in de loop der jaren dikker en dikker.
Wel was ik twaalf jaar geleden in het VUMC voor onderzoek geweest bij de afdeling flebologie omdat ik regelmatig wondroos in mijn beide benen had. Bij flebologie zeiden ze dat ik lipoedeem had maar daar was niets aan te doen. Ze schreef elastieken kousen voor om erger te voorkomen.
In oktober 2020 kwam ik voor de eerste keer bij een nieuwe huisarts en ik vroeg hem of hij iets wist tegen die vreselijke pijn in mijn armen. Ik heb al jaren verschillende vormen van reuma, dus ik dacht dat deze pijn ook met reuma te maken had. Maar deze huisarts zei: “ik zie het al, je hebt lipoedeem”.
Hij vertelde dat hij een dokter wist die hier misschien iets aan kon doen, drs. Hajo Bruining. Onlangs had hij een andere patiënt verwezen naar deze arts.

Hajo Bruining – lipoedeem specialist

Op 4 november 2020 kwam ik voor een 1e consult bij Hajo Bruining. En ook Hajo stelde lipoedeem als diagnose. Hij zei dat kan ik verhelpen met liposuctie, maar niet bij jou, omdat je bloedverdunners slikt en hartfalen hebt. Ik voelde me erg teleurgesteld. Hij verwees mij door naar een fysiopraktijk in Hoofddorp met daaraan verbonden een oedeemtherapeut en diëtiste. Ik kwam bij Marion Groen terecht en zij gaf mij een press- en oedeemtherapie. Deze therapie werkte erg goed. Ik kreeg zelfs weer zichtbare schouders en de pijn werd dragelijker.
Dit bovenstaande verhaal vertelde ik aan de cardioloog, bij wie ik onder behandeling ben en die mij, in samenspraak met een longarts, een bepaald type bloedverdunners had voorgeschreven. De cardioloog vond dat er een oplossing gevonden moest worden zodat de liposuctie uitgevoerd kon worden. De drie artsen hebben in gezamenlijk overleg de oplossing bedacht. Enkele dagen voor de liposuctie werden de bloedverdunner pillen vervangen door injecties in de buik. Vervolgens kwam het volgende obstakel nl. in mijn status stond mijn vermeende allergie voor lidocaïne. Tijdens een telefonisch overleg tussen de huisarts en Hajo bleek dat deze vermelding in mijn status, een fout was!

Liposuctie lipoedeem armen

Op 10 maart 2021 werd de eerste liposuctie op mijn linker bovenarm uitgevoerd, gevolgd door een huidcorrectie. De behandeling duurde ongeveer 6 uur, tijdens de behandeling had ik amper pijn. Uit de bovenarm is ongeveer 2 liter vet weggezogen. De behandeling door Hajo Bruining en zijn team heb ik als zeer prettig ervaren.
Gedurende 5 weken heb ik meerdere keren per week in Hoofddorp bij Marion Groen therapie gehad. Door Hajo en Marion werd ik geweldig gesteund in het genezingsproces. Had ik een probleempje dan werd er door beiden snel op gereageerd.
Op 14 april 2021 volgde deze behandeling aan mijn rechter bovenarm. Weer 2 liter vet werd er weggehaald. De nabehandeling was nu iets pijnlijker maar al met al viel het reuze mee. De littekens genezen naar verwachting. De omvang was 54 cm en nu rechts 30 cm en links 31cm!!!!
Ik ben erg blij deze behandeling te hebben ondergaan. Ik ben met mijn armen weer mobiel en ik hoef me niet meer te schamen voor de gigantische bovenarmen.
Dus, op korte termijn zijn ook mijn onderarmen aan de beurt.

Marianne Walma, een ontzettend blije patiënte.

Reactie ReSculpt Clinic

De klantervaring van Marianne staat helaas niet op zichzelf. Het duurt vaak vele jaren voordat de diagnose lipoedeem wordt gesteld. In Mariannes situatie is de diagnose nog redelijk snel gesteld, maar werd er ten onrechte geschetst dat er niets te doen is aan lipoedeem. De ervaring leert dat het behandelen van lipoedeem enorm veel verlichting kan geven. Lees alles over het behandelen van lipoedeem.
Heb je naar aanleiding van Mariannes verhaal het idee dat jij ook lipoedeem hebt? Doe de lipoedeem test
Of maak een afspraak bij onze specialisten. Maak een afspraak.